söndag 6 mars 2016

Kan vi alla stanna upp och tänka på detta viktiga en stund nu tack.

Jag har försökt få ordning på vårt vardagsrum i en halv evighet. Det går typ inte. Den charmiga stilblandning jag tänker mig att vi ska ha funkar liksom inte och mitt i allt står ett gammalt ikea stockholm-bord och är fult. Jag har övertygat mig själv att det är bordet som är nyckeln, det som magiskt ska länka ihop det här sammelsuriet av grejer. Så jag har letat soffbord sen kritatiden och blivit en uppgiven människa eftersom allt är fult, fult och fult. Men nu har blixten slagit ner och jag har hittat ett på nätet hos ett företag som renoverar gamla möbler och säljer för en mindre förmögenhet. Vad är rimligt att lägga på ett soffbord egentligen blir nu frågan? Kan man jämka en billig soffa med ett svindyrt bord? Kan man motivera en fraktkostnad på 1000 spänn med att det är det enda soffbordet i hela vida världen man vill ha? Behöver input, gärna vinklad till min fördel.

11 kommentarer:

Eva sa...

Svårt det där ... Jag suktar lite efter soffbord som tillverkas av gamla ladugårdsdörrar etc. av ett företag som jag tror låg uppåt Norrtälje- eller Uppsalatrakten. Törs inte leta efter länken nu, för jag vill inte dra igång suget igen :-D
Minns inte vad frakt etc. skulle gå på men har för mig att du bor i Stockholmstrakten och då är det ju inte längre än att man kan motivera en liten utflykt då man samtidigt får med sig sitt soffbord hem. Utifall att du nu vill sukta efter alternativ, så ...

Sofia sa...

Eva: Jag märker att du tar detta på lika stort allvar som jag. Skönt. Ja! Jag skulle lätt åka till både Norrtälje och Uppsala för ett bord. Tyvärr finns det bord jag hittat i Göteborg och att hämta det skulle ju landa på lika mycket som frakten i bensin och mat. Så jag måste eventuellt börja googla på gamla ladugårdsdörrar nu, inser jag! Bra tips känner jag redan!

motvalls sa...

Jag övervägde att köpa ert soffbord för 9000 när vi flyttade. Skärpte sen till mig och köpte för 1500 på blocket och tapetserade för några hundralappar så att det blev snarlikt det dyra. Är supernöjd och tänker att jag nu kan köpa svindyra lampor för pengarna jag sparade in :-)

Sofia sa...

motvalls: Högst rimligt resonemang! Tänker ju att de där pengarna vi sparade in på att skaffa en karlstadsoffa liksom kan finansiera det här bordet. Som om vi nästan FICK pengar när vi köpte soffan. Vissa dagar känns det ju självklart! Andra, not so much. Är nu mkt nyfiken på ert bord!

motvalls sa...

Såklart! Borden jag ville ha: http://lyxshoppen.se/produkt/orla-kiely-pebble-stem-bord-stapelbar-valnotoliv-set-3-delar/

Och borden vi nu har är denna modell fast tapetserad med Orla Kielytapeter: http://finrum.se/wp-content/uploads/2013/09/Teak_Resultat.jpg vi tog den här på mittenbordet: http://www.tapeter-tyger.se/midbec/orla-kiely/110400.htm och den här http://www.wallstore.se/orla-kiely-scribble-110426-p-4513-c-382.aspx som vi även har på en vägg i rummet på de två övriga. För mig som är rätt opysslig var det lite meckigt att tapetsera och lacka. Tapeten svällde ju t ex... Men det blev fint och jag är supernöjd.

Sofia sa...

motvalls: Men hur fint?! Jag tycker dina verkar mycket snyggare än lyxshoppens! (lyxshoppen... skjut mig)
Och hatten av för pysslet, mkt driftigt! Jag har verkligen försökt få pysselfeeling för att lösa problemet men jag är rädd att jag nog måste köpa mig ur det. Dåligt. Men så pepp på dina bord, bra jobbat!

motvalls sa...

Vill se ditt bord nu! 😉

motvalls sa...

Ja men faktiskt. Är väldigt nöjd med mina och tycker nog att de blev charmigare än originalet. Dock har ett barn gnagt av ett tapethörn så jag måste laga vid tillfälle...

Sofia sa...

motvalls: Gnagt, haha! Jobbigt när ungarna gnager på möblerna, det vet man ju.
Här är bordet, det ser kanske inte mycket ut för världen men jag gillar färgkombinationen och att det är gammalt (varför börjar jag ursäkta det nu?!): http://www.wackygoose-webshop.nu/sv/mobler/renoverade-mobler/bord-omkring-1800-talets-mitt.html

motvalls sa...

Åh jättefint! Älskar att det finns låda att gömma sånt man vill ha nära men inte framme i. Tycker också helt klart att det är värt mer för att det är gammalt. Köp!

Josefine sa...

Snyggt bord!! KÖP!

Jag har själv bespetsat mig på ett soffbord (vi dväljs med samma gamla IKea-bord som ni har - är så trött på detta jämra bord) som kostar FEMTONTUSEN!!! Är ju ej rimligt. Men ... så fint. SÅ fint. SÅ sjukt opraktiskt (glasskiva + barn ... HAHAHA!). Men nästan alla bord är ju som du skriver fula. Jättefula. Och skulle de råka vara snygga måste man vara miljonär för att kunna köpa. Fan. Att det ska vara så svårt.