torsdag 25 april 2013

Hilfe!

VAR köper man mammakläder någonstans?! Det verkar som om alla de stora kedjorna antingen övertygat sig själva om att folk har slutat vara gravida år 2013 alternativt helt tappat stilen. H&M's utbud verkar ha grundat sig på att man tagit de mest intetsägande plaggen ur postorderkatalogen och lagt till lite tyg över magen. Topshop, där jag handlade mina favoritplagg under förra graviditeten, hade i förra veckan ca ett par svarta jeans, ett beige linne och världens tröttaste lila tunika. Polarns uppenbart eviga piratmode behöver inte ens nämnas. Lindex HAR inte ens mammakläder längre. VAR HITTAR MAN VETTIGA MAMMAKLÄDER HUR SVÅRT KAN DET VARA FOLK ÄR PÅ SMÄLLEN KONSTANT HAR ALLTID VARIT KOMMER ALLTID ATT VARA HJÄÄLP MIIIIG!

9 kommentarer:

Man måste härma sa...

Jag tror - nätet?

(Är dock ej preggo så vet ej, men det är mitt bästa tips i klädköp ändå.)

Popjunkien har skrivit om detta from time to time:

http://www.popjunkien.se/2013/02/20/lite-om-gravidklader-i-februari/

http://www.popjunkien.se/2013/02/21/men-om-man-inte-vill-ha-tajta-klader-nar-man-ar-gravid-da/

motvalls sa...

Håller helt med.
Monki kan ha en del som funkar med stor mage. Har skjortor å tunikor därifrån. I kombi med några av HMs långa linnen å ett par chinos samt svarta leggings därifrån å jeansleggings från boob tänkte jag klara preggosommaren.

Kolla även Tradera.

Linn sa...

Helt utan att ha varit preggo var min tanke precis som motvalls: Monki plus andra boxiga märken som Weekday och Minimarket och tro't eller ej: Gina Tricot som har mycket jersey och sjaviga skjortor.

Frida Gro sa...

Jag frågar mig exakt samma. Har varit på flera fruktlösa rundor och köpt jättetröjor som bara ser konstiga ut eftersom de lägger sig någonstans mitt på magen. Nätet är svårt, man vill ju prova, särskilt byxor. HM:s mammaavdelning är jätteliten och inträngd bland bebiskläder. Samtidigt känns det ju dumt att investera i kläder man bara ska ha i några månader, särskilt om de är halvdana.

Katta Kvack sa...

Kolla asos.com - går inte att testa kläderna innan förvisso, men det finns i alla fall några godsaker.

Nora sa...

Jag handlade (visserligen ganska dyrt), men ändå snygga amningsbehåar och sjyssta jeggings(åh, fy, bara ordet ger mig rysningar, men jag levde fanimej i Boobs jeggings när jag var preggo) på www.glammom.se

Kram

På Selmas gata sa...

Asos.com har det, och om jag inte minns fel så har även Zara snygga mammakläder. Boob har både snygga och bekväma kläder för graviditet och amning. Lundmyr har sådana mysiga som det står "handle with care" på:)

Anonym sa...

Jag köpte ganska mycket kläder på nätet när jag var preggo. En hel del från Bonprix, de hade (har?)inte de finaste kläderna men sköna mjukiskläder i alla fall. Sen köpte jag klänningar från Mamalicious. Villa Magnolia hade jättebra amningskläder, mycket bättre än Boobs.
Kram Helena

Sofia sa...

Helena: Bra där, ska genast kolla in!