onsdag 14 mars 2012

Instagrambonanza.

Eftersom what happens on Istagram stays on Instagram så kommer här ett titthål. Jag var JÄTTElänge sjukt skeptisk till Hipstamatic och andra fotoappar. Hävdade bestämt att det var fusk och att en tallrik omelett inte blev varken intressantare eller snyggare med något gulnat vintagefilter. Men det har smugit sig på mig, det där, och jag har åmat mig i vånda över lockelsen. Och trots att det är enkelt och kanske också fuskigt så tar folk en himla massa fina bilder som jag, trots sin flyktighet, tycker om att titta på. Här är lite från mitt eget.

Längtar tillbaka till ön. Hela tiden och mer och mer.


Eftermiddagssol i vardagsrummet i nya huset.

"Hey. They found a body. Not sure it was his, still they're using his name.
She. She gave him shelter. And somewhere I know she knows some things only she knows."

Potatis i dike. Helt vanligt.

4 kommentarer:

Josefine sa...

Det blir en helt annan grej att se fotona så här på datorskärmen istället. Fantastiska bilder som vanligt! Och... så himla nyfiken på hur ert hus kommer bli!

Sofia sa...

Josefine: Tack! Och detsamma! Jag också så himla nyfiken! Går runt där bland allt gips och alla målarburkar och bara BLI KLART NÅNGÅNG DÅ!

Johanna sa...

Du tar fantastiska bilder!

Jag tycker instagram är kul inte minst för att man får vara kreativ, samt kolla på andras grymma fotoalster. Man måste ju inte slänga på ett filter varje gång liksom. Men ibland blir det tjusigt, och bilden får en ny touch.

Är ju ungefär samma sak som att sitta och redigera sina bilder i Photoshop, bara att det tar mer tid. PS använder jag när jag ska dona med mina bilder "på riktigt", Instagram när jag bara vill leka lite. Och den funktionen fyller det ju med RÅGE.

Sofia sa...

Johanna: Det är nog det där "på riktigt". Att uppskattningen och förståelsen för det arbete som ligger bakom "på riktigt" liksom skulle vattnas ur för att alla kan spacea ut med en app. Men det är ju kanske en något nitisk inställning, ska erkännas. Och paradoxal att ha med en Instagram-app i telefonen. Så jag struntar i den nu. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.
Så. Nu har vi löst det. Skönt.