torsdag 26 maj 2011

Sommar i sikte

Fikar med A som förr i världen och pratar om det som ska komma sen.
Syr en kjol och lär mig av mina misstag.
Läser Magnus fina inlägg om att vårda sin 15-åring, tar en kaffe i solen och funderar på min egen. Hon som körde runt på en chockrosa Ciao, låg på golvet i sitt rum och lyssnade på Nirvana, skamlöst var kär i en 12-åring och River Phoenix och som hade hittat ett sommarparadis på sin storebrors landställe.

Fint det.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara minnen!
Kram Helena

Susanna sa...

Gud vilken snygg kjol! Fantastiskt tyg.

Sofia sa...

Helena: Jag blev värsta nostalgimjukisen! Om det är någonting i mina tonår jag skulle kunna tänka mig att återuppleva så är det de där somrarna!

Susanna: Åh tack! Tyget är oslagbart, jag var tvungen ju!

Caroline sa...

Galet snygg kjol! Woaewe.

Magnus Tannergren sa...

Viva 15-åringen!

Duktiga Tjejen sa...

Sydde du den på bilden?! Supersnygg!

Chaos by sa...

Finaste kjolen!

Sofia sa...

Caroline: Yey! Tack!

Magnus: Viva!

Duktiga tjejen: Jo, den är det. Tack snälla!

Sofia sa...

Linnéa: Tack, vad glad jag blir!

Anonym sa...

Det var verkligen underbara somrar! Sova i tält på midsommarafton, bada precis när man ville och blev man uttråkad på ön så åkte man till Gräddö för att köpa glass hos Roffe i kiosken. Och ville man bli lite lagom nervös så gick man och tittade om David var hemma :)
Kram kram

Sofia sa...

Roffe i kiosken. Banne mig en 90-grammare. Åh.
Glömmer aldrig midsommar när det var full storm och vi fick soppatorsk mitt på farleden och var tvugna att bli RÄDDADE.
Så fint att jag dör.

pop my heart. sa...

Ååh, men så sjukt snygg kjol! Och med fickor! (Det säljs för få kjolar med fickor och jag syr för få (inga) kjolar med fickor.)

Och tonåren, Nirvana, River Phoenix och den där skamlösa kärleken. Känns igen.

Sofia sa...

pop my heart: Verkligen! Sen jag fick lite häng på att göra fickor så syr jag sällan utan. Det är så himla bra att ha och när det inte finns går man runt och önskar att man hade!

Vilket soundtrack våra tonår hade! Jag vill göra spellista med Radiohead, RHCP, Alice in chains, Portishead, alles!

Anonym sa...

Kommer ihåg 13,14 och 15-åringen, det eviga tältandet, båtfärderna och nomadlivet mellan gäststugorna...alltmer sällan "hemma". Frihet och svensk sommar, rena filmen..?

Eller när 15-åringen var 14, och satt i ett rum som bara hade rum för en 2-vånings, med en grannpojk på knappt 17, då. Med stängd dörr. Och ljudlöst, även om vi var finkänsliga nog att inte lyssna med örat mot dörr.

Hur töntigt nervösa vi blev efter 2 timmar och hade viskade diskussioner om hur vi skulle hantera frågan... störa, inte störa, integritet vs ansvarskänsla... osv. Jag tror (!?) att M knackade på som i en Adam&Eva-film med "läsk och Pop-corn" - och alldeles för flåshurtigt nästan uttalade repliken.. "Hej, Hej...här kommer jag med..."

(Alltid det där dubbla Hej:et... Hej, Hej - man ger - och tar tillbaka. Det enda "hej" som bevisligen inte är menat att betyda annat än "ok - jag har sett Dig, orka..." - men det är en annan story..)

Men det kan vara en efterhandskonstruktion, efter alltför många ungdomsfilmer...minnet blir trögare med åldern... men jag är rätt säker på att så skedde..

Det VAR helt oskyldigt, och jag tror inte att föremålen kanske "uppfattade kontrollfunktionen" i sig, men jag blir lite generad idag, av att vi faktiskt var lite "moraliskt förvirrade/ansvarstagande".

Fast fjortisen var ju inte "Vårt barn" per se... idag skulle jag aldrig ens tänka tanken på att stövla in på min egen 13-åring på det viset...

Det låg ett skimmer över tonårens sommrar, det kan jag tänka mig...

//lb

Sofia sa...

lb: Haha! Stackars lill-Stefan, han kommer aldrig sluta få höra om den där historien!

Johanna sa...

Det där var ju världens finaste kjol.

Sofia sa...

Johanna: Tack! Ganska nöjd faktiskt.

Kulturkoftan sa...

Kjolen. Kjolen! Förövrigt vill jag vara med i din Atwoodklubb. Har just införskaffat "The tent". Förhoppningar? Skyhöga.

Sofia sa...

Koftan: Kjolen! Klubben! Jag har tappat lite läspepp just nu men väntar otåligt på att den ska komma tillbaka. Då ligger "The blind assassin" överst i högen!