tisdag 31 maj 2011

Heja monarken friskt humör.

En kompis statusuppdaterar på fejjan: "Men asså kungen".
Men asså kungen.
"Ehm... porrklubb säger du... ehm... låt se nu... njäe... näe... nä, ingen porrklubb för mig."

11 kommentarer:

Josefine sa...

Haha.. jag läste intervjun igår. Fantastiskt vilka svävande svar.

Johanna sa...

Jag satt och vred mig, det var ju plågsamt att titta på! Kan man ha "lögn" tydligare skrivet i pannan än så?

"Nej, det tror jag inte nej, inte vad jag kan påminna mig i alla fall".

Sofia sa...

Josefine: Man bara HUR svårt är det? Hur lång tid har han inte haft på sig att förbereda ett eventuellt svar? Det är ju bara att bestämma sig: Jag säger att jag inte gjorde det bara. Punkt.

Johanna: Eftersom porrklubbsbesök så lätt faller ur minnet, menar du kungen?
Åh, det var så dåligt.

Mathilda sa...

"definiera lättklätt".....

Anonym sa...

Well, Cal Gustf sitter på säg minst 150 middagar eller mottagningar om året... jag tycker synd om karln.

(Och jag deltar i en sådan Pingvin-middag en gång om året, där han är med... HUR KUL kan det vara den 5.356:e gången..? Jag är trött på det efter endast 15 gånger...)

Han har varit kung i snart 40 år... det ger c:a 6.000 sådana olika tillställningar... inte fasen kommer man ihåg något av vikt... om han skakar tass med säg 30 pers genomsnittligt, så blir det 180.000 pers...i 1000.tals olika lokaler...

Eftersom han knappt kan gå på muggen utan Säpo-vakter, får man väl förutsätta att de i någon mån kollar "vart han skall", när han är ute på officiella balunser och inofficiella herrmiddagar...

Han lever i en gyllene bur, karln. Aldrig att jag skulle vilja byta med någon av dem i den La Famiglia...

Han är blyg, har retorisk kramp, en svag språkkänsla - t.o.m. efter 40 år i "yrket", allstå "passar" han inte för jobbet.Egentligen. Men nu är han ju intvingad i det av blodsskäl, och Lutheran, so...

Pressretoriken och från (s)-politiker, där "guilt-by-association" är legio, är märklig. "Kungen måste", när han har polare med uselt omdöme. Lettström är ingen Nobelpristagare direkt, inte ens före denna skittunna.

Släpp fångarna loss det är vår... låt Victoria slippa denna själsliga tvångströja?

Ceremoniell republik är kanske enda vägen... någon vald tjomme som klipper band och charmar investorer. Men inte för att Cal Gustf vid något tillfälle sett en rumpa för mycket eller har tramsiga killkvällar, utan i humanismens tecken. Släpp ut dem ur fängelset, arma människor...

/lb

Hanna sa...

Jag tror din lillebror, Sofia - skulle kunna sälja på mig vad som helst.

Sofia sa...

Mathilda: Haha!

Lb: Jag håller med. En befrielse vore på sin plats. Och min mening är inte att man ska dragga i det här i syfte att på något vis sparka kungen av tronen. (Även om det, precis som du säger, vore mer humant). Men under omständigheterna så var den här intervjun lagom märklig. Jag tror inte att han ljuger pga den här pressretoriken du nämner. Jag vill ju tro kungen om bättre. Men eftertanken, de svävande svaren, kroppsspråket, ingenting signalerar att han själv tror på det han säger. Även en blyg person med retoriska svårigheter borde ju rimligtvis kunna åtminstone öva sig fram till ett någon sånär trovärdigt "nej".
Eller?

Stiffy: En ordens man. Som absolut har en poäng!

LillaGrå sa...

Han var verkligen övertygande, lille kungen. Man börjar nästan undra om han tvekar med flit? För en aning förberedd på vad det skulle frågas om lär han ju varit och han har ju haft gott om tid på sig att repetera svar.

Anonym sa...

Nja... problemet är kanske att HKH Folke Hubertus aldrig varit "bekväm" med offentligheten i form av media:

*1) miljöskadad i dammiga salar med antingen inlismande omgivning eller pretentiös men kravlös dito
*2) uppfostrad av 1800-tals människor och på Internat,där 1) också gällde
*3)förvrängd världsbild pga 1 och 2 - vem skulle inte få det om man erhäll folkets jubel över allt från potträning till schwung med invigningssaxen?
*4)alltid påpassad, ord, bild, hur du håller gaffeln, vad du säger, vad du inte säger, rynka mellan ögonen, huvudvärk, att aldrig kunna släppa sig, aldrig peta näsan, alltid nya kostymer som man inte väljer själv, gå där, titta där, skaka tass här, le där, ta blomma där, gå på dass där - Insp Olsson med öronsnsäcka väntar utanför. Hubertus unvijer nog plums som hörs... - ett artificellt LIV! Men hans liv. Som han inte valt, utan tutats i sedan födseln är hans öde, PLIKT, PLIKT, PLIkt
*5) genom 1-4, ett under att han inte spårat och snortat koks, rökt maja, odlat rastabarr när han väl är "ledig". Det hade ju vi gjort..
*6) Inkonsekventa rådgivare, där Presshefen säger A, medan Kanslichefen säger B och Generalen med det goda omdömet anser att han minsann måste göra C). Där sanningen är - oavsett vad han gör, kommer han att kritiseras - från olika håll. Är man då obekväm i en "ifrågasatt" situation, efter att ha levt 65 år där alla antingen "håller med" (undersåts-teoremet) eller visar väg (Arrangörs-kontexten)... och inte har haft konflikter som varken är "Individuella" eller "privata" - då kan vem som helst bli lite villrådig?

Antingen småljuger han, eller snarare undviker... den totala sanningen (för många tuttar 1986?) - eller så blir han rädd för att "säga fel" (inte så ovanligt för Hubertus)eftersom A säger B, B säger C, C säger D...? Han är osäker, inte helt säkert pga fakta/sanningen eller avsaknad därav, utan kanske snarare "hur" och "vad" han skall formulera det..? Han känner ju sin egen begränsning... de tal jag har hört live är föredömligt(?) korta och synnerligen intetsägande. PC är honnörsordet - en ceremoniell statschef får inte stöta sig med NÅGON.

Bara det - att aldrig få utrycka en ÅSIKT! Artificellt liv. Men hans verklighet.

Har man aldrig blivit utsatt för ett (dessutom offentligt - han vet ju att det kommer att vevas 200 ggr, ordagrant! - läs dagens kvällsblaskor!)ifrågsättande "förhör" förklätt till intervju om privata saker... då skulle jag också ge ett osäkert och svajjigt intryck. Han har 2,2 nanosekunder (= 10 upphj t -9) på sig att formulera ett svar... och det FÅR inte bli (helt) fel. Och då blir det lite fel, om man inte är Jan Guillou, Jan Myrdal eller annan med helt obegränsat själförtroende, självbild och retorisk erfarenhet.

Det ÄR lite ovärdigt, när kåkfarare Mille Marcovic ges större "trovärdighet" i kvällsblaskorna än statschefen... Detta är en mediainducerad upprördhet. Om hans och hans grabbar har en förlegad kvinnosyn och tramsar med strippor på herrmiddagar - what´s new hos 1800-tals människor?

Synd om honom, egentligen. Han abdikerar aldrig. Plikt, plikt, plikt... Men vi kan kanske rädda Vickan från samma öde...?/Lb

(kort va? Hahahaha.... och ämnet är ju egentligen inte SÅ intressant heller, ... contradiction of terms...)

Sofia sa...

LillaGrå: Jamen precis!

Lb: Engegerande om inte annat haha!
Jag fattar vad du menar, och håller med. Det ÄR synd om kungen. Vi borde släppa de alla lösa. Hans liv är inte av denna världen.
MEN det är också det enda han någonsin haft, han HAR inte samma referensramar som vi, det kan han omöjligt ha. Han sitter kvar som stadschef i ett system vi trots allt fortfarande har kvar. Och just därför så är det varken konstigt eller överraskande att han får svara på frågor om ev porrklubbsbesök.
Och några 2,2 nanosekunder att svara på är det ju inte och det är det som är hela min poäng. Självklart skulle han förr eller senare vara tvungen att uttala sig i sak, inte bara "vända blad". Och jag antar att kungens eventuella porrklubbsskandal ligger så pass högt på hovets prio-lista att man inte låter det trilla mellan stolarna på alla de där pingvin-middagarna han i övrigt är så upptagen med. Eller så var det helt enkelt en strategi att låta honom verka helt oförberedd: "jaså, det där, nä men det har jag inte ens tänkt på för det har ju inte hänt"-stilen. Föga troligt dock.

Kung eller inte kung: det var en ganska tvivelaktig dementi.

Sofia sa...

Och Statschef ska det ju såklart stå.