söndag 30 januari 2011

Ensam men sams.

Kryssade ensam igenom ett söndagspackat ikea idag. Finns det ingen statistik på hur många par som blir osams där? Den skulle jag vilja se.
Det intressanta med ikea är ju inte hur fam. Kamprad skatteplanerat bort biljarder kronor utan hur de lyckats få folk (mig) att fortfarande vilja åka dit.
- Ikea?
- (Ser hela deras sortiment rusa förbi innanför ögonlocken.) Tråååk.
- Åka dit?
- Ja!

4 kommentarer:

Anonym sa...

What´s new? Det är min fråga...

Att IK är en snål och samrt entreprenör är ju känt, att han flyttade till Schweiz redan på 70-talet är också känt, att Ikea inte har varit ett svenskt bolag på 30 år är också känt, att det är ett privatägt bolag - och inte någon slags "Svensk nationell hjärtesak" även i ekonomiska termer, torde väl också vara känt...osv osv. Det enda nya (?) som tillkommit är möjligen att ägarstiftelsen hade ett visst namn..

.... öppet mål s.a.s...och på sitt sätt inte särskilt intressant...

Personligen får jag migrän efter c:a 3 minuter på valfritt IKEA-varuhus... och vill bara fly... men det hindrar ju inte att man har IKEA-grejer överallt ändå.

/lb

Josefine sa...

ja vad är det med ikea? vi slentrianåker dit för att köpa nån liten plastpryttel. som vi lika gärna kunde köpa nån annastans. det är som att vi tror att det ska bli nån sorts lisebergupplevelse. istället hämtar vi s:Et gråtande i lekrummet och surar oss upp till restaurangdelen och suräter några billiga köttbullar.

p.s: klänninge kom idag! så otroligt fin! (och kort.. haha.. får se när jag vågar ha den)

Johanna sa...

Oh no, betyder alltså att klänningen INTE gick till mig :)

Och ja, exakt sådär är det ju med Ikea. Det är sjukt vilken dragelse det har, trots att det är jobbigt att gå där. Som utlandssvensk blir man helt störd och sverige-patriotisk mitt i allt och vill typ översätta möblernas namn åt alla förbipasserande för att "det ju står på svenska. det är liksom mitt språk".

Eh, konstigt.

Sofia sa...

lb: Håller med. Det var ett rätt märkligt program.
A klarar inte heller av ikea. Jag zoonar ut och gör mitt bara. Funkar skitbra :)

Miss Muffin: Haha! De där jävla köttbullarna! Besvikelse varje gång dessutom.
Bra med klänningen! Kanske till ett par smala jeans?

Johanna: Ånej, du såg inte min svarskommentar om klänningen förut! Ja, jag hade lovat bort den till Miss Muffin redan! :(