torsdag 17 mars 2016

Ikea hack 1, 2 och 3!

Idag har jag spraymålat grejer som en galen person. Köpte detta mästerverk till satsbord på blocket igår kväll:


Plastfilm med trämotiv, mmmm. Observera även att benen fått en liten bård av samma plastfilm. Damen som hackat det här Ikea-bordet hade även hackat sitt kylskåp genom att tejpa det randigt med guldtejp. Plus att det jag trodde var en heltäckningsmatta över hela hennes hem visade sig vara ett lapptäcke av småmattor. Älskar folk som fixar. Älskar blocket för att man får komma hem till random folk som fixar.

Ijallafall. Jag var inte jättesugen på plastfilm så det här hände:Eftersom våra barn har en tendens att ligga/kräla/rita/spela boll på vårt nuvarande bord och det kändes lite fisigt att sno det från dem så styrde jag upp en liten egen hörna för dem i vardagsrummet. Gick ut i förrådet och grävde fram Knappens gamla Kritter-möbler och tänkte att vafan, jag sprayar!
Före (ink glimt av min nya verkstad!):


Efter:


Ungefär här hade jag fått upp ångan (årets understatement, tänk mer... manisk) och såg mig om efter mer att spraya. Och eh ja. Den röda gungälgen förvandlades till DEN GYLLENE GUNGÄLGEN!


Så många gånger den varit på väg till tippen. Men med så mycket glamour får den stanna.

Jag känner mig ganska nöjd på det hela taget. Dock får vi se hur länge det håller, jag har ju tydligen effektivt förvandlat ca hela vårt vardagsrum till olika nyanser av petroleum, turkos och guld. Plus att hela möblemanget just nu står ute på luftning eftersom färgen luktade så mycket att A blev illamående. I övrigt; ett bra dagsverke om jag får säga det själv!

9 kommentarer:

Linn sa...

Men så himla fint!

motvalls sa...

Men alltså vilken soffbordsmaster du är! Helt fantastiskt att du såg potentialen under fuskträet! Och stolen och älgen alltså. Wow! Gissar att det inte blev Göteborgsbordet också då...

Sofia sa...

Linn: Tack och bock!

motvalls: Göteborgsbordet ja... det sorterar vi under förlorade kärlekar. A var inte med på det tåget.
Så istället för den förmögenheten pröjsade jag 350 spänn (ink bord & färg) plus lite tid för googlande. "Ikea hack diy", mkt bra googletips!

Johanna sa...

Fiint!

Matilda sa...

Så himla fint! Jag vill också hitta fina saker på Blocket!

Eva sa...

Men så fin Kritter-stolen blev! Det är tydigen så de heter, möblerna vi fick ärva till våra barn när grannen flyttade för några år sedan. Nu blir jag ju också sugen på att spraymåla de ganska kladdigt handmålade möblerna. (Har såklart funderat på att handmåla, men stannat vid att det nog inte skulle bli tillräckligt mycket snyggare för att vara värt besväret. Monterade du alltså isär alla delar innan du sprayade?

Sofia sa...

Johanna: Tack!

Matilda: Diy-googla + blocket = sant!

Eva: Gör det! Det hela tog kanske 45 minuter allt som allt. Så värt! Jag skruvade isär så pass att jag fick loss sitsen, men jag lät sidorna sitta ihop med överslån så att de kunde stå upp när jag sprayade. Jag använde Montana sprayfärger (Montana Gold-färgerna är bra på möbler!), finns på hlstore.com tex. De är bra och det är mycket lättare att få jämt än tex Panduros sprayfärger (tycker jag). Ca 50 kr/burken. Viktigt att spraya ute och med munskydd men torkar snabbt och blir fint resultat! Tusen gånger mindre och snabbare jobb än att måla!

Eva sa...

Åh, jag måste nog göra det! Tack :-) Förresten har jag nu inte kunnat släppa tankarna på ett soffbord av gamla ladugårds-delar. Kunde sålund ainte låta bli att googla fram http://www.barnwood.se/ Nu ska jag sätta mig på händerna så att jag inte kontaktar dem :-D

Josefine sa...

Det ser så satans dyrt ut det bordet nu!! Snyggt. Önskar att jag hade en lillfingernagel av din kreativitet.