lördag 27 februari 2016

Elefantöron.

Hur gör man för att få ett starkt elefantöra? Jag fick en stickling för något år sen som tog sig fint och i sin tur ynglade av sig. Nu växer det någon slags gult mögel i mammaplantans kruka som jag inte velat/pallat ta tag i så den håller långsamt på att dö blad för blad. I bebiskrukorna ser det fint ut men jag tycker inte att de blir alls lika mörkgröna och stadiga som andras ser ut att vara. Bladen förblir liksom ljusa och ganska tunna. Hur gör man?


5 kommentarer:

Karin sa...

EXAKT samma här! Nu har jag testat att plantera om mammaplantan. Fick för mig att den behövde mer plats. Återkommer om resultatet. Och välkommen tillbaka till bloggvärlden! Karin

Josefine sa...

Jag vet inte vad det beror på. Min moderplanta är mörkgrön och hur fin som helst. Stadig i hela bladverket. Min mamma fick skott av mig och den har blivit hög som bara den men väldigt tunn och trött. Min svägerska har flera stycken och alla beter sig helt olika. Vissa har skjutit i höjden, nån blir lite lägre och klotrund. Jag vet att jag hade något vitt klegg i min stora ett långt tag. Sen sänkte jag ner den i något bad med vinäger eller vad det var och efter det verkar det som att det försvann. Skriv ett inlägg på Odla! Där får man alltid svar!

Sofia sa...

Karin: Tack! Plantera om, ja. Tänker att jag ska göra det kanske... tre gånger i veckan? Men den står där och bara dör och dör istället. Återkom gärna!


Josefine: Skönt att höra att de är olika. Det kanske är så farligt trots allt? Kollade lite på odla. Hittade istället en artikel om några minispindlar som kan angripa krukväxter och vågar nu inte gå i närheten av en som jag misstänker är smittad. Var lyckligt ovetande förr. Är förskräckt nu.

Karin sa...

Hej igen! Omplantering till större kruka verkar funka! Min mår bättre och bättre dag för dag. Tog mig några månader från tanke till handling. ;-)

Sofia sa...

Karin: Ja! Känner en nästan orimlig glädje över detta! Måste prova!