onsdag 25 februari 2015

Giveth and taketh.

Omotiverad redovisning av mina senaste två dagar:

Tisdag. Fick en mycket oväntad bonuscheck från H&M på 400 kr. 400 SPÄNN! Jag som alltid tyckt att deras medlemserbjudanden varit skamligt dåliga. Vill dock inte tänka på vad jag gjort för att förtjäna denna episka bonus eller hur mycket jag betalat för den.
Bestämde mig för att shoppa upp den där checken fort som fan.

Förskolan ringer. De har varit på utflykt och Knappen har kissat på sig. Det har runnit hela vägen ner i vinterkängorna som nu står i torkskåpet och osar. Kommer till förskolan, öppnar torkskåpet, dör lite. Kängorna som förut var lite trasiga är nu både trasiga, smutsiga och stinker kissgubbe och en halvtimme senare slänger jag dem i en soptunna i ett köpcentrumgarage.
Bonuschecken går åt till nya vinterkängor.
Ska köpa storlek 32 men ångrar mig i sista sekund och tar storlek 31 istället. Knappen får prova utanför, de är för små, vi måste gå tillbaka och byta. Mäter foten den här gången som visar sig ha vuxit 1,5 cm på sex månader, inser då att ALLA skor han äger plötsligt på ett bräde är för små. Tar 32'orna ändå trots att de är på gränsen. Åker hem efter en alldeles för lång eftermiddag i köpcentrum. Läggningen tar en evighet, dumstirrar på The Affair i en timme innan jag slocknar.

Onsdag. Har bestämt mig för att hitta ett par 33'or iallafall så jag skickar Knappen till förskolan i, nu tydligen för små, stövlar. Åker på kursen som ligger i Solna centrum, har en riktigt bra dag där, gör bra grejer, klarar knepiga moment, känner att jag äger. Ringer till H&M; vilken butik har storlek 33? "Oj... det kan bli svårt... Det är bara Solna centrum och Kista i hela Stockholmsområdet som fått några tyvärr." Gör segerdans och kutar till H&M på lunchen, hittar 33'orna direkt, byter och är sjukt nöjd över mitt nyvunna flyt.

Åker hem i rusningstrafik, essingeleden som en förstoppad tarm genom stan. Då lägger växellådan på bilen ner, bara så där. Slutar funka, vill inte, tackohej. I vänster körfält. När de andra åker, ja då står jag kvar. Ringer bärgare, instagrammar medan jag väntar. Två bilar tutar på mig. Tutar? Really? Fyra biffiga killar i en sänkt Ford Escort vänder sig om och kollar. Nej grabbar, jag har bara parkerat här.

Åker bärgare till verkstan. Har haft Converse på mig hela dagen och blivit svettig om fötterna. Går tre km för att bli upphämtad och strumporna är fuktiga och blir svinkalla. Halvvägs börjar de värmas upp igen. Får middag hos mamma som varit barnvakt hela dagen. Barnen är galna, maten är god, alla är trötta. Ska sova nu, med Junior i dubbelsängen. Ska lukta lite på honom, bakom örat, bästa stället.

1 kommentar:

Josefine sa...

H.e.r.r.e. GUD vilken grej med Essingeleden. Jag blev svettig bara jag såg bilden du la ut. Jag hade mycket väl kunnat svimma i ren panik över den situationen.