söndag 5 oktober 2014

Refurn.

Jakten på en liten fåtölj att klä om på kursen tog mig till Refurn. BÄSTA STÄLLET! Refurns vision handlar om att ge möbler fler än ett liv, att slå ett hål på slit-och-släng och ett slag för återanvändning. De tar emot möbler, såväl som räddar från återvinningsstationer och säljer vidare både i befintligt skick och/eller restaurerade av någon av deras möbeltapetserare/renoverare. Det finns butiker i Hammarby Sjöstad, Årsta, Solna och lagerbutiken på Stjärnhovs Säteri utanför Gnesta, där jag var idag. Dessutom kan man på hemsidan titta på hur mycket möbler som helst plus detta briljanta: boka för påseende utan köptvång, samt för billig peng få möbel i Stjärnhov körd till Stockholm, också utan köptvång.
Vi for iväg till Stjärnhov idag och det var ju helt magiskt. Om man kan tänka sig att lägga ner ett penseldrag eller så själv kan man i princip hitta vad som helst där, till helt okej pris. Mitt i säteriet, bland hästhagar och hölass öppnar sig lada efter lada med möbler. När man går genom gångarna av noga staplade stolar som folk gjort sig av med får man lätt en känsla av att ha någon slags skyldighet att se till att de får liksom... leva slut. Jag fick min fåtölj, i behov av omklädnad men stabil med ett resårhus som verkar må bra för 300 spänn. Däremot, hade jag vetat hur stor lagerbutiken var hade vi packat mackor och kaffetermos och planerat heldag bland hästar och pinnsoffor. Det blir till nästa gång.2 kommentarer:

Lisa sa...

Åh, herregud. Och här går jag omkring och BOR i krokarna och har inte varit där? Är ju tydligen helt tappad bakom en vagn. Tack för tipset!

Sofia sa...

Lisa: Men ja! Och jag satt och tänkte att Här bor ju Lisa! när vi åkte förbi Gnesta och kikade efter världens finaste gröna hus (eftersom ALLA utanför Sthlm bor på rad längst STORA VÄGEN). Happy hunting!