måndag 30 september 2013

Det här att gå över tiden.

Jag är tillräckligt trött/har ont i höfterna, ljumskarna, unterlife för att inte orka gå typ promenad, eller för den delen ens från sovrum till sovrum. Har jag suttit ner en stund är jag helt stelopererad när jag ska ställa mig upp. Har däremot upptäckt att köket är en tillräckligt liten yta för att orka röra sig på samtidigt som jag håller mig sysselsatt. Så jag lagar en del mat nu. Och bakar igen. Vet ni hur mycket socker det är i kärleksmums?! Det visste inte jag. Nu vet jag. Och jag är rädd.
Jag som inte ens är en laga-mat-type-of-gal.
Med jämna mellanrum parkerar jag mig i soffan och fortsätter att sträckläsa Utvandrar-eposet. Och tittar på min fejjan-feed som är full av bebisar. Lägger pärlplattor med förkyld son.
Har det inte hänt något till på onsdag (min underbyggda gissning: nej) ska vi ringa till sjukan för kontroll och sen få ingångsättning bokad och hela den reprisen. Funderar på det här med hinnsvepning. Har ni gjort det? En annan karaktärsbrytande grej jag gjort i helgen är att googla det och vid fullt medvetande och mina sinnens fulla bruk klicka på en familjelivlänk. There, I did it. Not happening again, om man säger.

Hälsningar från v42.  

4 kommentarer:

Katta Kvack sa...

Åh, detta inlägg hade kunnat vara jag som skrev för två veckor och två dagar sedan. Gick 13 dagar över tiden. Fy fan för att gå över tiden.

Hinnsvepning har jag gjort. Det är inte det skönaste jag gjort (som tur är, för det hade ju känts lite knepigt), men det är helt hanterbart. De masserar lite på, ehh, hinnan antar jag, och är snabbt överstökat.

Haren sa...

Har gjort hinnsvepning utan framgång. Men tror att det funkar ganska ofta om kroppen är redo för förlossning, alltså mjuk tapp eller kanske tom någon yttepyttehalv cm öppen. Om kroppen inte är redo för förlossning i v.42 blir en ju lite sur på kroppen.

Kråksång sa...

Har du testat att googla "hinnsvepning själv". Wow. Kanske något att testa, lite som ett hemmalabb? jisses.

Allt tålamod till dig.

Sofia sa...

Katta Kvack: Så seegt. Minns inte att det var så här segt sist men man glömmer väl.
Huva. Uppochner att man gått igenom två (överburna) graviditeter, en förlossning och snart en till och ÄNDÅ tvekar inför att göra något som beskrivs som "lite obehagligt"!

Haren: En är ju lite trött på kroppen, ja. Planerar att bli sur efter helgen ungefär.

Kråkan: Nä, det räckte med den där familjelivlänken. Funderar mest över hur en ska vara byggd för en slik manöver. Personligen förstår jag inte ens hur jag över huvud taget skulle nå dit. Utifall den tanken skulle slå mig. Vilket den inte gör.