torsdag 11 juli 2013

Ett litet sammanträffande bara.

Jag var inget Sex and the city-fan, såg på sin höjd det avsnitt som råkade gå samtidigt som jag hade zapparkväll, men jag minns tydligt när Charlotte (eller var det Miranda?) var gravid och gick runt och kocketterade med att hon var i "the nesting fase" och inte kunde få nog av att piffa hemma inför bebisankomst. Jag blev så fruktansvärt provocerad av det där för det var så jäkla dumt att med viktig uppsyn hålla på och veteskapligt förklara sina förberedande instinkter inför föräldraskapet när det var tapeter, toatvålar och sidenkuddar det hela handlade om. 
"Nesting fase, nesting fase" hör jag som ett irriterande mantra i huvudet medans jag för första gången på ett år (1 år!) plötsligt städar undan flyttlådor som fortfarande stått kvar och samlat damm och retat gallfeber utan resultat sen förra sommaren, åker till Ikea 3 gånger på lika många dagar, sätter upp gardinstänger och syr gardiner tills ryggen gråter, köper, ramar in och hänger upp illustrationer och printar, sorterar ut papper, styr upp nya kuddar till hammocken och känner en extremt sällsynt lust att baka.
Men alltså, spärra in mig.

4 kommentarer:

en annan sa...

Ahhh ha haha ha :-D Underbart skrivet, beskrivet! :-D

Etta sa...

Hahaha! Jag som aldrig bakar eller lagar speciellt avancerad mat bakade bullar (trots att jag mådde illa) och gjorde grytor och långkok och fyllde frysen. Det måste vara någon sorts psykos!

Sofia sa...

Etta: Idag har jag bakat två gånger. En gång i morse och en efter att sonen somnat. Psykos, ja.

Johanna sa...

Hahaha