tisdag 22 januari 2013

Tunnbrödrullar? Eller vadå?

Kände mig som årets mamma när jag kom till förskolan imorse och stod som ett frågetecken när de började prata om utflykten till vattenmuseet imorgon. Det visade sig dessutom att de ska ha matsäck med sig då. Det är första gången han ska matsäck och jag gick in i en helt irrationell prestationsvägg. Vadå matsäck? "Matig" matsäck dessutom. Vad har man i en sån? Om man åker dit det "kanske" finns en micro. Om ungen packar upp en ostmacka när alla andra slevar köttgryta, det funkar ju inte?
Jag har fått hjärnstillestånd. Om någon rutinerad förälder/fjällvandrare/scout har idé, så känn er välkomna att dela med er, för allt i världen.

6 kommentarer:

Katta Kvack sa...

Jag tror att matsäckarna inte brukar vara supermatiga, det har i alla fall inte sonens kompisar varit - inte som behövs värmas i ugn.

Saker vi har kört: goda mackor eller typ wraps (vilket väl egentligen är samma sak som en god macka nu när jag tänker efter), dricka och typ yoghurt. Eller nu när han är större brukar vi faktiskt köra med kalla pizzabitar, jag vinner nog inget pris i näringsriktig matsäck, men tydligen vill inte tolvåringar ha muminkex med sig nuförtin. PFT!

Pulber sa...

Pastasallad, damnit!

Anonym sa...

Pasta och köttbullar. Funkar bra varje gång!
Kram Karin

Lisa sa...

Pannkakor! (Jo, det är mat.)

Anonym sa...

Jag stämmer in i pannkakorna, rullade med socker - en vinnare!

Sofia sa...

Alla: Strålande matsäckstips, tack! Och skönt att vi bekräftat att pannkakor är mat, misstänkte det hela tiden.