onsdag 9 januari 2013

Hej 2013.

De senaste tre åren har jag runt nyår köpt ett smycke som iallafall i teorin fungerat som en illustration till hur jag önskar att det nya året ska bli. Förra året var det en ugglemedalj som skulle göra mig lugn och klok, året innan ett halsband med en gammal cykel på; lekfull, nostalgisk. Jag vet inte om något av det där faktiskt omsattes i praktiken. Nostalgisk kanske, eftersom vi rev ett hus jag vuxit upp i.

December försvann i något slags sjukdomstöcken. Knappen var hemma halva månaden och sen jag i bihåleinflammation och kanske en liten, liten lunginflammation, det visste man inte så noga, sa doktorn. Och när inte vi var slagna så var det A som låg nerbäddad.
Julen var lugn och vit och fin. Jag slutade röka. Jo, jag rökte förr och skämdes som en hund för det.

Och nu börjar det på nytt igen och bladen är oskrivna och allt det där. Och jag är skitskraj och alla gamla osäkerheter kommer som sega maskrosbarn upp ur marken och vi pratar och pratar, jag och A, om mig och mitt och mig och mitt och jag har sällan varit så trött på mig själv som just nu. Så jag ska blunda och hoppa nu. (alltså, inte så). A sammanfattade det hela igår med en oslagbar imitation av Yoda: "Do or do not. There is no try."

Så istället för ett smycke som lovar mycket men inte gör ett piss så blir det lite mer raka besked. Signerad Klara Wiksten:


För jag vill faktisk inte sitta på ett ålderdomshem om 50 år och tänka att det var ju synd att jag var så feg jämt. Så, nu kör vi.
Just do.

9 kommentarer:

Klara Wiksten sa...

Vad fint det blev!

Kråksång sa...

Väldigt fint det där.

lilla S sa...

Bra idé med talisman. Väldigt bra faktiskt!

Och det korrekta citatet är "Do or do not. There is no try"! ;)

Pea sa...

men JA! Kör!
All lycka till dig! jag läste en blogg som angående ovissheten sade; rädslan blir mindre ju närmre man kommer, man ser dåligt på långt håll. typ.
jag hoppar jag med, just nu! skitläskigt men nödvändigt!

Anonym sa...

Älskar den. Har köpt en likadan.

Sofia sa...

Klara: Så himla nöjd! Har diskuterat en rams vara eller icke vara med A idag. Vi får se, jag behövde ha den framför mig på en endaste gång! Tack för den!

Kråkan: Mmm. Äre.

lilla S: Eller hur. När jag var tonåring var jag hooked på spåtant-talismaner, små glasflaskor med madonnabilder och röda stenar i och sånt. Nu känns den här typen något bättre, hehe.
Och citatet, ja! Nu måste jag ändra i inlägget, det känns helt fuskigt, men det A sa var faktiskt som du sa, men jag mindes inte exakt idag utan fick googla och GOOGLE LJÖG! Så jag måste ju ändra, det är okej att inte jag kan min Star Wars men att A inte skulle kunna, det är ju bara fånigt. Förlåt, jag har svurit i kyrkan, jag förstår! (smiley)

Pea: Min rädsla funkar dessvärre tvärtom, det är när det kommer nära som jag börjar leta efter utgången. Fram tills nu vill säga. Nu kör vi! Jag hoppas att vi landar mjukt, båda två! Lycka till!

suziluz: Varenda människa borde ha en. Man skulle kunna få den på posten när man föds. Av staten typ. Vilken värld vi skulle ha då.

Johanna sa...

Hej dig! Du är så himla bra och kommer lyckas med allting, det är jag HELT säker på. Och sorry om jag satte mer press på dig genom att säga så men jag är liksom säker. Så klok OCH begåvad, är du.

Sofia sa...

Johanna: Alltså. Så himla fint sagt. Tack. Jag blir helt rörd och vill helst spola fram typ 10 år och se vad som blev av alltihop nu på en gång!

Johanna sa...

<3