fredag 14 oktober 2011

När jag släpper kylskåpet.

Förutom att ha köpt bok, fikat och läst, åkt till annat café, fikat och läst där så har jag även hanterat en annan del av föräldraskapslivet idag.
Det här med mammans vinterkläder. Det här med de kanske lite tunna men jävligt snygga kängorna. Den snygga vinterkappan, den stora ulliga halsduken nonchalant svept om halsen/axlarna. Det där, ni vet. Haha. Ha. Ha.
Begreppet allvädersstövlar har på ett alarmerande sätt smugit sig in i min världsbild på senaste. Regnställ. Gore-tex vantar. Ja, ni förstår vart det barkar. Stylish ut. Praktisk in.
Och eftersom den lite sportiga-alpvinden-i-håret-stilen aldrig varit särskilt mycket min så är det med viss nybörjarförvirring jag ger mig in i de praktiska klädernas tidsålder.
Så idag har jag alltså införskaffat mitt första vapen mot en lång vinter med Knappen i en snödriva. Inte det vackraste jag sett men förhoppningsvis klarar de uppgiften och jag har väl ändå för tusan vuxit ifrån den där tonåringen som huttrande och blå envisades med vårjackan in i december för att den var snyggast. Vuxenpoäng till mig. Tack.

Mvh
30+
Ps.
Kråkan: när du för några år sen önskade dig ett regnställ i födelsedagspresent och jag i hemlighet tänkte Vad har en vuxen urban människa ett regnställ till nuförtiden? och jag var barnlös singel på södermalm?
Förlåt. Jag hör dig. Loud and clear.
Ds.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Hahaha! Jag hittade faktiskt en seriestripp jag gjort tidigare, när jag städade Boden idag på temat "för gammal för att frysa".

Vi kan hålla handen i den läskiga skaljackevärlden.

/ex-converse och skinnpaj i december.

Sofia sa...

Stiffy: Skaljacka! Gah! Jag kan riktigt känna hur den har fått vittring på mig!

(Seriestripp, eh?! Bjucka? Bara lite? Schyrre?)

Kråksång sa...

Haha! Åh min finaste du! Du är så välkommen hit=) Jag som fortfarande ser ner på mina skor och blir förvånad, undrar var skinnjackan utan knappar och mina cigg är. Det är förvirrande. Men jag måste ju säga, lite varmare.

Sofia sa...

Kråkan: Men åh! Skinnjackan, de där gröna nk-braxerna med benfickor, LUMPENTRÖJAN!
Men äsch. Vuxna människor fryser inte, som sagt.
Täckbrallan. Snart i en park nära dig.