tisdag 13 september 2011

Kom igen nu, folket!

Storföretaget LG Electronics älskar drömmar. Därför har de instiftat ett Drömstipendium för att premiera folk som drömmer med en stipendiesumma på 25 000 kr. Det kan vara precis vad som helst. Jag drömmer om att skriva klart min diktsamling och ge ut den. Vad drömmer du om?

Min kompis från förr Maria är en envis och viljestark kvinna som på grund av sitt funktionshinder kämpat sig fram genom samhällets trösklar och fördomar. Men trots det har hon aldrig vikit ett uns från sin passion och sitt mål att arbeta inom teatern. En gång i tiden var det så vi lärde känna varandra, i Skeppsholmskyrkans skumma vrår under de årliga uppsättningarna av Andrew Lloyd Webbers musikal Jesus Christ Superstar. Det var back in the day när jag fortfarande lyckades lura i folk att jag kunde sjunga.

Senast kunde Maria ses i Teater De Vills uppsättning "Klara och Tiger på äventyr", en föreställning jag inte hunnit se men som Maria fick väldigt fina ord för. Men hon stannar inte, ne-hej då. Maria drömmer om att sätta upp en egen föreställning där hon kan få dela med sig av sitt liv och sina erfarenheter och har därför ansökt om ett Drömstipendie där hon beskriver sitt projekt så här: Föreställningen blir en berättelse om mod. Modet i att inse sina begränsningar och ändå strunta fullständigt i dem och bara satsa fullt ut. Det är en historia om att våga gå sin egen väg och att tro på sin dröm oavsett om andra påstår att den är ouppnåelig. Tro mig. Jag vet av erfarenhet att den inte är det!

Nu är det bara röstningen kvar. Ett litet klick här tar Maria ett steg närmare att få se sin dröm bli verklighet. Rösta du med!

6 kommentarer:

Sofia sa...

Yey!

LillaGrå sa...

Klart man gör!

Sofia sa...

LillaGrå: Härligt!

Caroline sa...

Jag röstade.

Sofia sa...

Caroline: Tack och bock! Såg att Maria seglat upp till plats 9 nu, så det hjälper stort!

emster sa...

det gick inte att klicka...