måndag 26 september 2011

Åka/drömma/längta/leka/köpa tåg.

Tänkte jag skulle kolla upp vad det kostar att åka tåg till Göteborg. För att det sparar tid och för att jag när en konstant längtan efter tåg. Gå genom vagnarna, köpa kaffe, ha sin plats, läsa bok, vara i resevakum och knappt kunna greppa att alla de människor och hus, åkrar, skogar och städer man passerar faktiskt innehåller liv som pågår just nu, lunkar på i vardagen helt ovetande om att det sitter någon på ett tåg och tänker på just dem, fast hon inte vet vilka dem är eller hur dem ser ut eller om blommorna fortfarande står sig i deras fönster.

Ja. De blir väldigt stora, tankarna, när jag tänker på tåg.
Men allvarligt. Fyratusenkronor?
Sj. Vet du hur många såna här tåg jag skulle kunna få för det?

Inte jag heller. Men det är skitmånga.

8 kommentarer:

Kevin sa...

Mm, det är inte nådigt det. =/

Sofia sa...

Kevin: 4000?!

Kevin sa...

Njae, men spelar Rangers så... :(

Sofia sa...

Kevin: I say Volvo.

Josefine sa...

Ja, tåg alltså. Jag skulle gärna åka tåg vart jag än skulle (iofs inte om vi hade ny bil kanske). Men vi skulle bli ruinerade om vi tog tåget hela familjen istället för bilen. Jaja. En sak till: den där skjortan är superfin!

Fröken Blund sa...

men nu känner jag att jag blir lite fundersam på var du bor...4000, för att tåga till GBG? för övrigt kan jag säga att det kändes kusligt att läsa om hur du upplever känslan av att åka tåg...för det vore som om jag skrivit det själv. Jag tänker så där och älskar varenda tanke som dyker upp på tåg. det blir ungefär som en lång lång roman fast om tusen personer samtidigt...

Kevin sa...

Volvo is the shit. Borde skaffa det, så att jag kan åka ner när jag vill.

Sofia sa...

Josefine: Tåg är himla fint. Långtåg. Och tack!

fröken blund: Vi bor ju i Stockholm. Eller strax utanför iallafall. Men eftersom en ev tågresa skulle spara tid så kollade vi med X2000 och jag antar att problemet är kort varsel för en enkel resa med ombokningsbar biljett i 2:a klass för två personer gick loss på 1900 kr! Hutlöst.
Och tågromanen ja... Precis vad det är!

Kevin: Har insett att Volvo aldrig bör underskattas!