söndag 3 juli 2011

Dokument rörande spelaren Sofia

Jag när en latent gamer vid min själ. Hittar jag rätt spel så är jag körd. Jag vill inte skjuta folk och inte bli uppäten av zombies men jag vill ha pussel och ett narrativ. Och nu har jag ju som känt en iphone, dvs en ny konsol. Det tog ett tag innan jag vågade mig in i app store men nu är jag där. Med besked. Så det kan vara så att Äpplet helt enkelt får en egen spel-etikett, bare with me.

Min första investering (på hela 28 kronor, finns gratis-version också där man, om man spelar tillräckligt bra, kan låsa upp hela härligheten) blev "Haunted Manor - Lord of mirrors".
Stan, en orädd snubbe, slår vad med sina kompisar om att han oskadd kan knalla in i det hemsökta gamla godset. Väl inne blir han så klart tillfångatagen av spegeldemonen som håller en hel drös av folk fångna i twilight zone. Genom att gå genom huset, få ledtrådar, öppna pussellås och lösa allehanda visuella gåtor ska man rädda Stan från den eviga spegeldöden/ödet.
Klurigt och roligt spel som hållit mig upptagen i gott och väl en vecka. Något repetitivt mot slutet och det buggar lite grann ibland vilket blir lite irriterande men jag är en entusiastisk, förlåtande nybörjare.
Sådär. Hur intresserade var ni av det där då? Va?

8 kommentarer:

Pea sa...

det bor en liten gamer i mig med.
fast jag är så tråkig att jag bara spelar pusselspel typ tetris. är också väldigt kräsen med vilka pusselspel jag spelar men när jag väl hittar ett fastnar jag i månader och allt annat i livet blir försummat.
älskar´t!

Sofia sa...

Pee: Amen du! Jag älskade Tetris när jag hade gameboy. Spelar du på telefonen? Nu är min senaste kärlek The Heist. Pussel i flytta-lådan-genom-labyrinten-stil. Grymt och sjukt snyggt, kolla här: http://itunes.apple.com/se/app/the-heist/id424724418?mt=8

Pea sa...

OM jag spelar på telefonen..hehe. skall genast kola upp detta, tack fr tipset!

Sofia sa...

Jag gillar det. Själva narrativet kan man ju ta med en nypa salt men det är kort kort och själva pusslena har hållt mig upptagen två dagar i sträck!

Kevin sa...

Like!

Mer spel åt folket. Just nu har jag dykt ner i Zelda: Ocarine of Time på min 3ds :D Helt underbart.

När jag inte pluggar eller jobbar, dvs..

Sofia sa...

Kev: 3ds! Jag måste skaffa sån annars kan jag inte spela nya Professor Layton-spelet! Professor Layton är BÄST!

Kevin sa...

Åh, jag måste spela det!

Sofia sa...

Vadå måste? Du SKA. Annars kommer vi aldrig ha en gemensam världsbild igen.