söndag 17 april 2011

Vidarebefordrad länkkärlek och ett sorgligt farväl

För en tid sedan tipsade Den där Jenny om bloggen Färdknäpp. Reseblogg? tänkte jag, tack men näe. Porträtt av ofattbart rynkiga tanter med allvarliga ansikten i bergsbyar och en aldrig sinande hyllning till asiatisk mat; okej, tänkte jag.
Så blev det inte riktigt. Jag blev fast. Alltså jag menar fast. Färdknäpp är en av de bästa bloggarna jag läst. Linnea skriver lätt och snyggt, roligt och allvarligt med distans, humor och värme. Gustaf tar bilder som både smeker och slår på käften.
Igår publicerade Linnea det 100e inlägget och talade om att det blivit dags att ta farväl och åka hem. Och jag började grina. Även om jag inte börjat läsa förrän nu mot slutet så har Färdknäpp blivit som en verklig fantasi nästan, där Linnea och Gustaf far runt kors och tvärs över världen och gör en massa saker som jag aldrig skulle våga ens om jag ville. Det har funnits något litet uns av fläktande frihet i att veta att de förmodligen i detta nu tar ett beslut hals över huvud att följa impulser utan rädsla.
Gustaf och Linnea landar på Arlanda lagom till våren. Resan är slut men finns ändå kvar där och är värd varje ögonblick av läsning.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Verkligen den bästa reseskildringen jag läst. Synd att de åker hem, men nu kan man ju gå tillbaka till början och läsa, om man inte gjort det.

Hanna sa...

Åh. Tack för tipset! Jag lusläste en timma på raken på direkten. Fantastisk läsning!

Och att dom törs! Så tänker tant Stiffy.

Sofia sa...

Den där Jenny: Jag kommer garanterat gå tillbaka och mysläsa. Jag bara måste.

Stiffy! Tant Sofia håller med. Jag skulle få ont i magen av att ens fundera på att våga. Men värsta fina att läsa blir det för oss fegisar!

Johanna sa...

Men å, hittade också just till den bloggen. Frågade om lite tips om Iran på ett reseforum (backpacking.se) och vips hade Linnean svarat med ett typ en mil långt mail med braiga tips.

De verkar bra de där två.

Sofia sa...

Johanna: Himlans bra verkar de! Vad roligt att du fick en massa tips, det är guld värt och slår alla reseguider man kan tänka sig!