fredag 1 april 2011

Verkstan presenterar pt.3:

Kjol #1, Moster Agatas gardin.


(jag har ett visst problem med genomskinligheten på linnet, ni får ursäkta, ska skärpa mig.)

9 kommentarer:

Hanna sa...

I love it! Agatas gardin ftw!

Sofia sa...

Åh tack!
Du, slängde upp en fråga på Burdastyle, men du kanske vet. Enligt mönstret ska man klippa ut bitarna nästan diagonalt mot tyget (grain line. kan inte såna här termer på svenska!). Jag hajar att det säkert har med att tyget kan dra sig vid tvätt och så men hur gör man då om man har ett mönster som är så tydligt stående som det här? Nu klippte jag ju inte så, så vi får se om det blir Agatas twisted gardin efter första tvätten...

Titti sa...

Vilken fin kjol! Du är så inspirerande! Kanske ska försöka mig på kläder trots allt....

Sofia sa...

Titti: Åh vilken komplimang! Tack!
Klart du ska! Jag trodde det skulle vara döden-svårt men det var inte värre än att ta sig lite tid, läsa mönstren ordentligt, (kanske googla lite också) och prova. Till den första klänningen gjorde jag en lite slarvig provklänning först av ett gammalt påslakan. Det räddade mig från de största misstagen :)

Hanna sa...

eeeh. jag misstänker att det snarare har med tygets fall att göra. jag gissar på det. och när man som du säger har stående mönsterställning har jag inte en susning om vad man ska göra.

oftast. jag ska inte säga alltid, men ofta är det inte så noga. det funkar ändå. eller så kan man stryka till det hela efter tvätt. och nu skriker Sveriges samlade syslöjdskår i moll.

Mathilda sa...

Jag smäller aaaaaaav!!!! Vilken fin kjol!!! Fin fin och super fin! Vill ha! Du är grym!
Kram

Sofia sa...

Mathilda: Tack!!! Vad många fina utropstecken!! När ska vi ses egentligen??

Mathilda sa...

Jo men jag kände att jag var tvungen o förtydliga hur himla mkt jag gilla den. Så de inte ba skulle va typ: åh. Vad fin. Det låter ju lite som att de e nåt man måste säga när nån skapat, eller hur?! Hehe.
Ja när ska vi ses? En fråga som kräver sitt svar. Bli friska så ska vi hänga, jag ska bara va i Göteborg hela veckan. Ni kanske vill komma o äta tårta nästa lördag när Kim fyller år? Eller rent av hänga med ut o äta på kvällen? Vi har fixat barnvakt för lite härlig utgång. De låter väl super o hänga med på de va?! :-D

Sofia sa...

Mathilda: Ja! Vi får höras över telefon, jag ska kolla med A också!