söndag 3 oktober 2010

Ett till förresten

Pija Lindenbaum är en av mina storfavoriter. "Siv sover vilse" är en underbar, färgstark och lite mystisk historia om konsten att sova över. Siv ska sova över hos nya bästisen Cerisia och där är saker långt ifrån vad de är hemma. Älskar hur författaren använder märkliga perspektiv för att illustrera obehaget och konstigheter.

5 kommentarer:

LillaGrå sa...

Den har jag inte läst men däremot läste vi nästan sönder böckerna om Gittan. Den med gråvargarna älskar jag allra mest, sedan älgbrorsorna och sedan fårskallarna. Jätteskojiga högläsningsböcker! Tror faktiskt att jag gillade dem lite mer än dottern faktiskt :)

Sofia sa...

Gittan är så fin! Jag har en hel del nya barnböcker som jag köpt till mig själv, också innan Knappen ens var påtänkt för att jag gillar dem så mycket! Men Gittan har jag bara läst på jobbet litegrann. Nu ska jag köpa! Har ni läst Lill-Zlatan? Eller Kenta och barbisarna? Älskar hur hon slänger könsstereotyper i soporna! Heja!

LillaGrå sa...

Nej, när de böckerna kom var I lite för stor så det blev inte. Men nu får jag ju en ny chans med V :)
Ja, det är härligt att det inte är så himla klassiska roller!
Har du läst Else-Marie och småpapporna? Vi letar lite bra barnbilderböcker där pappor figurerar (förutom Alfons)och i den finns det ju ett helt gäng, men vi har inte läst den ännu.

Två andra barnboksförfattare som jag älskar är två Ulfar, Nilsson och Stark. Ulf Nilssons Lillasyster Kanin och Adjö Herr Muffin är mycket vällästa och vi har skrattat och gråtit till dem.
Ulf Stark skriver så underhållande och det är mycket bra berättelser för 9-åringen.

Sofia sa...

Åh Else-Marie upptäckte jag när jag gick på skrivarskola och vi hade barnboksworkshop, den är så bra! Och har massor med pappor :)
Ädjö Herr Muffin grinade jag till på jobbet :)
Fick pepp och beställde en massa barnböcker igår kväll, jag får mysläsa dem själv till Knappen är stor nog!

mikebike sa...

ja hon är verkligen helt briljant! älsjkar hennes böcker. tror vi har alla utom en. älskar språket och illustrationerna. den siv sover vilse är synnerligen snyggt gjord med perspektivet som du säger. känslan av att var liten kommer fram på ett effektfullt sätt.