fredag 27 augusti 2010

När landet kom till stan och stan till landet

Idag har jag jobbat i city. Smack in i gröten. Där var det sjukt mycket folk. Jag såg:
1 st ung tjej ge sin unga pojkvän en rungande örfil och sedan le urskuldande mot sina vänner medan han stövlade därifrån.
3 st unga par som använde kötiden till att intensivpussas.
3 st skådisar av olika kaliber.
1 st tant som var så grå att hon var en parodi på en grå tant. Men toppade det hela med att ha ett så exotiskt namn att jag nu har glömt det.
1 st tant som tackade för att jag var så trevlig. Sån är jag.
x antal förvirrade utbytesstudenter.
3 st kollegor som inte presenterade sig trots att vi skulle jobba tillsammans hela dagen.

Och som om inte stan hade kommit nära nog så hade vi inbrott i bilen inatt. De tog en ipod och, hör här, framlyktorna på bilen. Bara två stora hål kvar imorse, såg ut som den fått en smocka och tappat tänderna. Känns inte alls särskilt mysigt att vi legat och sovit knappt 15 m därifrån med bara ett fönster emellan medans några fula gubbar varit och skändat vår ögonsten. Enligt polisen är det en liga. 40 bilar har råkat ut för samma sak i vår kommun bara under augusti.
Jäkla folk. Åka runt och sno. Vilken stil.

5 kommentarer:

sa...

Åh, jag hatar inbrott! Vi hade inbrott i vårt hus hemma i Kristianstad för ett par år sen. Pappa med sambo och min lillasyster kom hem precis när nötterna var inne på mitt rum och grävde runt. Men dom lyckades fly precis innan pappa hann ifatt dom. Jävla idioter!

Men apropå ditt äventyr på sergel. Visst är det konstigt att dom där stads-kollegorna inte hälsar? Vissa gör ju det, men inte alla. Jättekonstigt. Då tänker jag "ska jag få dom att gilla mig genom att vara först med att hälsa eller är det deras uppgift att välkomna mig genom att hälsa först?" Vems ansvar är det egentligen? Jag tycker det ligger på deras axlar.
Kul att du fick se lite kontraster mot Sickla med både örfilar och praktiskt-taget-sex. På odenplan fick jag bara se en dam slå till min höggravida kollega och sen dra ner datorer och grejer i golvet. Mycket intressant. Sickla har aldrig varit så vackert som efter det.

Sofia sa...

Hade gärna sett pappa få tag i dem, det hade varit stort!

Skitkonstigt. Vi som är så duktiga på att försöka få nykomlingarna att känna sig välkomna hos oss! Klart jag kunde tagit ett eget initiativ men det blev bara konstigt.
Åh, kommer ihåg den där odenplan-incidenten, helt sjukt ju!
Och hem ljuva sickla säger jag bara!

sa...

Skitkonstigt blir det. Och sen kan man inte heller komma en timme senare och presentera sig heller. "Jag hade liksom inte tid innan". Man har typ fem sekunder på sig. Allt efter det blir bara.. skitfel.

Sofia sa...

Stadsfolk. Bah!

tom_around sa...

Mkt på en gång!