onsdag 17 mars 2010

Klammeri

Om det tar emot att smaka på den oidentifierbara massan i barnmatsburken, är det verkligen försvarbart att ge det till sin bebis då?

5 kommentarer:

sa...

Jag kan tycka att vissa barnmatssmaker är rätt okej faktiskt. Men om du fått tag i nån riktigt gross variant av barnmat så tycker jag inte du ska tvinga i Knappen detta.

Sofia sa...

Det är ju med en viss nypa salt det här inlägget får läsas :)

Jag har ingenting emot barnmat, jag tror inte att hemlagad mat nödvändigtvis är bättre och jag skulle inte stoppa i Knappen mat jag inte skulle äta själv. Så klart. Jag är inte hjärndöd.
Poängen är ju HUR vi är vana att äta mat. Jag äter gärna en tallrik med fisk, potatis och morötter. Däremot, skulle det serveras i skål som en stavmixat smet så skulle jag helt klart ha svårare att äta. För att vi har vant oss att kunna särskilja smaker och konsistens på de olika födoämnena i munnen och DET är något jag tror de flesta vuxna människor skulle ha svårt att avstå. Bebisar däremot har inte kommit dit i sin kulinariska resa och bryr sig således inte.
Eller hur?

sa...

Jag tror nog att Knappen för all framtid på något sätt kommer visa för dig och A vad han gillar och inte gillar. Det börjar bli dags för honom att själv ta besluten nu, och avgöra vad som är rätt och fel :)

Anonym sa...

Ja och nej...eller...? Lille V visar ganska tydligt vad han gillar och inte. Frukt på burk är blä, mat funkar. Har gjort ganska mycket egen mat som är smaskens (tycker både jag och V) vilket dock har inneburit en fet prettostämpel från många i omgivningen.

//Karin

Sofia sa...

Hej Karin!
Stört och trist med prettostämpel :(
Jag har lagat de flesta rot- och grönsakspureérna men tycker det blev svårt med kött och sånt, så vi blandar. Knappen äter det mesta, det enda han tackat nej till än så länge är banan.
Laga på du, huvudsaken är att det är roligt med maten!
Ses snart hoppas jag!