måndag 1 februari 2010

Stor knappdag #2

Knappen har fått smaka mat idag. Potatis. Om man ska övertyga en alldeles ny person att riktig mat är grejen, när han har fått top notch bröstmjölk hela livet, då kunde man ju tänka sig att det finns smarrigare saker. Potatis. Världens tråkigaste mat.
Till en början verkade han inte helt övertygad. Det var med viss skepsis han snurrade runt purén i munnen. Sen bestämde han sig tydligen att det var helt okej. Även om han inte verkar helt säker på varför än.
Morgondagens inspirerande meny: Potatis.

Jag tyckte det var grymt.

5 kommentarer:

LillaGrå sa...

När jag har introducerat den kulinariska läckerheten till först I, sedan V, har båda fått kväljningar och I kräktes till och med. Kan man visa på ett tydligare sätt att "det här tycker jag inte är din bästa idé, morsan"?

Så. Jag är så imponerad av alla bebisar med föräldrar som får till det redan från början. Heja!

Kråksång sa...

Jag började med fetaost. Känns det lite off i sammanhanget?

Sofia sa...

LillaGrå: Haha! Har hört det från annat håll också, hur barnet i fråga rös i hela kroppen för det var så äckligt!
Nej, jag är bara tacksam!

Kråkan: Why am I not surprised :)
Så är hon ju skönaste ungen också!

Jonna sa...

Jag blandade omsorgsfullt i bröstmjölk i potatisen och ändå kräktes Hrönn. Jag tyckte det var skitjobbigt med smakportionerna i början och hade gärna fortsatt helamma några månader till, så den där kräkningen gav mig en anledning att vänta några veckor innan jag testade igen och då gick det faktiskt bättre. Det var egentligen inte förrän man kunde börja laga riktiga rätter som jag tyckte att barnmat blev roligt.

Sofia sa...

Jonna: Oj, vad bebisarna inte gillar potäter! Knappen ser lite tvivlande ut ibland men då är det bara att le stort och säga Oj va gott! så är han med på banan igen :)