söndag 21 februari 2010

Ni som inte vill läsa mer om snö kan ta kaffepaus ungefär nu

Jag måste prata snö igen. Så skjut mig. Men jag har precis tillbringat en timme med att gräva fram en taxi ur först ena grannens dike och sen andra grannens dike. Om vi var insnöade igår så är vi insnöade delux idag.
När det har tagit de här proportionerna är det svårt att tänka på annat.

formerly known as våra utemöbler

trappan (igen)

ungefär så här känns förhållandet vi/snön just nu


10 kommentarer:

Kråksång sa...

Och det snöar liksom fortfarande, fast det är sol. Sol!

Anonym sa...

I den allmänna "Gobal Warming"- debatten, känns det dock lite förtröstransfullt. Även om det är självbegrägeri. Förståss. Men för stunden kan det lindra, som en grogg ungefär... (om man nu dricker grogg. Föressten, finns "grogg" ens kvar som begrepp? Mossigt.)

Man har dock hört äldre generationer tala om "krigsvintrarna" (1941-1943). Nu har vi en egen att anektodiskt tala om för barnen. Länge.


/lb

Sofia sa...

Jag kommer minnas det som året vi köpte global-warming-anpassad barnvagn, "hur många snödagar har vi egentligen?!". oj, vad det ekar surt i öronen nu.

Mathilda sa...

känns som om jag inte kommer ut till er hur gärna jag än vill, jag mena; hur ska det gå till!!! med allt ditt snö prat....har ni överhuvudtaget mat???? eller äter ni varann snart?! hehehhe nä skoja bara. Jag blir lika koko här hemma jag me, vi kommer ingenstans, kim sliiiiirade till jobbet imorse. Mums.

sa...

Jag vill ha ett semi-snöbelagt landskap. Om jag vill gå på snö så ska jag kunna göra det. Men om jag inte vill halka rundor utan istället vill gå på asfalt så vill jag att det alternativet ska finnas tillgängligt.
Det ligger inte riktigt till så just nu.

Sofia sa...

Mathilda: Näe, jättedåligt går det att komma hit! Men plogbilen kom och det var på håret, vi kröp på såriga knogar och knän in på ica, utmärglade och gråa. "Mat", väste vi, "mat"...

Sammi: Det gör inte det... Kan man reklamera nånstans?

sa...

Jag hoppas det. Jag ska kolla upp detta. Återkommer!

Toril sa...

Nej man orkar inte med allt det vita längre...det är precis som om man vitbalanserat för mycket! Sol sol sol sol sol sol sol.......jag drömde att den kom å smälte ner hela skiten! Har sällan längtat så mycket efter värme sol å krokusar...
Kram vännen

Magnus Tannergren sa...

Snart så:

http://www.youtube.com/watch?v=gA1oNZtvT5o&feature=player_embedded

Daniel sa...

ja jisses ja vilken mängd snö, helt otroligt!!

Men roligt när solen dyker fram!