lördag 20 februari 2010

Brevbärarbeef

Okej, förlåt att jag tjatar om snön. Men den håller på att äta upp mitt liv. Och medan jag sitter här och ser på när världen krymper från liten till mindre så lämnar brevbäraren lappar i brevlådan. Han vore tacksam om vi inte ställde saker i närheten av brevlådan, såsom bilar tex, för det blir svårt att lämna vår post annars.
Okej. Öppet brev till brevbäraren:
Dude. Jag förstår ditt problem. Men. Kolla ut genom fönstret. Det är den värsta snövintern sen 1800-talet. Den dagen du känner dig lite sugen på skotta snö så är du hjärtligt välkommen. Jag kan garantera att det är jobbigare än att öppna bildörren och gå de 2,5 meter från vägkanten till brevlådan som du behöver i dagsläget.
Som du ser själv så är vår parkering tyvärr lite av en grop. Men om du vill kan jag försöka tömma parkeringen helt på snö, fylla upp med grus så att den där gropen försvinner nu istället för i vår.
Jag är inte omöjlig, som du hör. Om du vill kan vi göra en deal. Jag flyttar lilla bilen 1 meter längre ner i gropen och du kommer hit och hjälper till att putta upp den på vägen varje gång vi ska iväg med den. Okej? Annars kan du behålla dina lappar för dig själv tills snön försvinner. är jag mer än villig att samarbeta.

6 kommentarer:

karin sa...

Haha, känner igen. Vår brevbärare heter Kaj, vad heter er?

Anonym sa...

Du tar ut vinterångesten på den stackars brevbäraren? I väst har de av besparingsskäl dragit in bilarna för denna (lata?)yrkeskår... de släpar (!) nu cyklar med post genom snödrivorna istället, för det går ju inte att trampa naturligtvis. Feta vadmuskler till Beach 2010 att invänta? Vi är dock fina människor - vi skottar framför brevlådan, också.

Varför? (well, varför inte)...

Underskatta inte en brevbärare - de har full koll på ditt liv. Vår kommenterade plötsligen en dag: "Jag såg att Ni var bortresta förut, så jag tänkte att jag skulle lägga Er post hos Xxxx istället: jag kan göra det nästa gång, om Ni vill.." X är min svärfar, som bor i ett annat område 1,5 km NO om oss i ett flerfamiljshus. Vi delar inte namn, av förklariga skäl.

Så om brevbäraren en dag ler lite deltagande.... så kan Du ge dig på att det är det där kravbrevet från Svea Inkasso för den där elräkningen Ni betalade 2 dagar för sent, Skatteverkets önskan om komplettering eller den där festinbjudan från trista Gullan, man inte ville få, han/hon således uttrycker sympati för...

Google? Bah! Kolla med brevbäraren...

Sofia sa...

Karin: Det ville han inte tala om för här är problemet tydligen så stort att posten ansträngt sig att producera färdigtryckta vykort med denna önskan på. Ironiskt nog är det sommar och sol på vykortsbilden.

Lb: Orwells Storebror? Brevbäraren...
Otäckt, tycker jag...

karin sa...

Aha, vår brevbärare lämnade både namn och nummer på det färdigtryckta kortet... lite mer personligt på det viset.

Sofia sa...

Karin: Respekt. Då hade jag gladeligen skottat lite extra :)

karin sa...

välkommen