torsdag 28 januari 2010

Nytt att läsa och andra morgonbestyr

A har äntligen bestämt sig för att samla sina tankar i offentlighetens ljus. Det är ett sjukt bra och spännande beslut! Läs honom här!

Något som känns sådär den här morgonen är att dagens första uppgift är att, inte bara skotta fram bilen, utan också att dra/putta/bogsera upp den ur den grop jag parkerade ner den i igår.

En annan morgonsak är min nya äppel/kanel-müsli som gör att frukosten smakar äppelpaj. Det är stort. Sedan har vi en burk jordnötsmör kvar i kylskåpet sen A lagade asiatiskt häromdagen.
Och den är en källa till återkommande besvikelse. Det finns något helt otroligt oemotståndligt i fenomenet jordnötsmör. Någonting riktigt syndigt att ha på mackan, waay bortom marmelad.
Men det är ju sandpapper! Det går inte att äta. Man får liksom skava bort det från gommen med tungan i 10 minuter efteråt. Hur gör man undrar jag? Upplys mig, förlös mig!

9 kommentarer:

Josefine sa...

Man tar det som finns kvar och gör snickers! För det där kletet i gommen - usch jag kan känna det. Det är så torrt.. hur det ens kan vara det när det är så otroligt kladdigt.

Josefine sa...

hmm.. kan inte klicka på länken. ligger den i länklistan också? vilken är det?

Nora sa...

Man inte bara jordnötssmörar mackan - man smörar den även innan. Mums!

sa...

Men ååå.. Rostad macka med jordnötssmör och hallonsylt/marmelad på det och så toppa med en rostad macka till.

Eller så gör du snickers av det?

Sofia sa...

Miss Muffin: Han finns i länklistan; IDFALK.

Nora: Ja, jag tänkte väl att man kanske måste smörja med något annat också

Sammi: ...som tex marmelad. Och så funderade jag på om den behövs värmas upp för att bli lite krämig typ.

Göra Snickers? Ni säger det som att man slänger ihop det på en kvart. Hur gör man??

Josefine sa...

Man smälter jordnötssmöret, sirap och socker i en kastrull. Sen rör man ihop det med special-k,. Breder ut det på en plåt så att det är nån centimeter tjockt. Sen smälter man choklad (gääääärna marabous mjölkchoklad) och smetar över. Låt stå kallt tills det är stelt. Tyvärr kan jag inte rekommendera det för man (läs: jag) äter det tills magen nästan spricker. Det är djävulusiskt gott. Googla snickers för exakta mått.

Sofia sa...

Miss Muffin: Det där kan vara det finaste jag läst på länge.
Om ni inte hör av mig på några dagar så vet ni vad jag gör.

Kråksång sa...

Eller så hoppar man över smältandet och stelnandet och trixandet, och doppar hela bitar, dippar om man så vill, av marabou-chocklad i det. Det går ner rätt fint=)

Sofia sa...

Kråkan: Men åh jag blir tjockis bara jag tänker på allt härligt!