torsdag 14 januari 2010

Allmänläge torsdag

Fick pepp igår efter skötbordspimpet och styrde upp en gammal ful spegel som skräpat här. En sån som ingen vill ha men ingen heller orkar slänga så den har hängt på toa i snart två år. Under en morgonrock. Men i ansiktshöjd om man sitter på toaletten. Den har varit ett barr i vardagen kan man säga.


Igår kväll vände vi upp och ner på vardagsrummet. A kröp runt på golvet, drog kabel, klistrade kabellister, skruvade elektronik med miniskruvmejsel och andra trix som han är bra på. Snart har vi hemmabio. Sweetlife. Då ska jag sluta somna när vi kollar på film. Enda problemet är att ingrepp i etablerad ordning nästan alltid resulterar i en sån här hög någonstans:


Här är den i sin oförställda nakenhet. Jävla amaryllis. Vi har små små kryp som flyger överallt nu för tiden. De kryper upp och ner ur löken på den här lömska plantan. I allt fuktigt ligger de och flyter. Lämnar jag min kaffekopp några minuter ligger det en svart liten kille död på ytan när jag kommer tillbaka. I badrummet. I köket. Överallt. Dess dagar är helt klart räknade. Inga fler förskönande bilder i motljus. Det är slut. Över. Död.6 kommentarer:

Anonym sa...

Kära frågespalt!

Jag vet att det är vanligt förekommande, i synnerhet bland kvinnor i min omgivning... men vad är vitsen med att ladda upp en film - för att sedan somna(!) till den?
______
Jag har faktiskt undrat över det ganska länge... men inte vågat fråga. Eftersom det kanske kan uppfattas sexistiskt, då lejonparten av "de insomnande" just är kvinnor. Är detta ett ställföreträdande sömnmedel, en trygghetsgrej? En samhörighsteskänsla mitt i medvetslösheten? För det kan ju inte handla om några cineastiska förtecken, bevisligen.. (?)

/Undrande Skorpion

Sofia sa...

Eftersom det inte var förrän jag träffade A som jag började somna till i princip alla filmer så utgår jag från att det är en blandning av trygghets- och samhörighetsaspekten. Det är inte få gånger jag blivit uppriktigt besviken när ögonlocken börjar tynga och jag inser att näe, det kommer inte gå. Besviken för att det är lite fisig stil mot A att alltid lämna honom ensam, och för att jag tycker filmen i fråga är bra...
Men med projektor blir det andra bullar, på bio somnar jag inte. Förutom på Terminator Salvation. Men den var skitdålig.

LillaGrå sa...

Fin spegel! Blev lite inspirerad att ta itu med något eget barr som ligger och skräpar. De är många nu. Alldeles för många, kanske i antal som de små svarta från amaryllisen? Adjö amaryllisen, vila i frid.

/en som också somnar till film och som även har gjort det på bio

Sofia sa...

LillaGrå: Tack, ganska nöjd själv faktiskt! Och fort gick det.

Jag har lösningen på somnaproblemet! Igår, när Knappen precis somnat vid halv 9, låg jag och A i soffan och jag somnade också. Efter någon timme bestämde jag mig för att gå och lägga mig så jag borstar tänderna och fixar. Men när jag är klar med det har jag ju vaknat till lite och Maskinisten går på tv, som jag ju velat se, så jag satte mig och kollade på den och somnade inte! Alltså, en powernap innan filmen är alltså lösningen!

LillaGrå sa...

Annars brukar det funka för mig att göra mig klar för kvällen och säga att ikväll ska jag lägga mig tidigt. Då orkar jag vara uppe hur länge som helst.

Visst är maskinisten bra? Rent skräckligt hur mager han blir.

Sofia sa...

Den var så otäck! Jätteobehaglig hela hela tiden! Och jättebra.