söndag 10 maj 2009

Veckans djurrättsaktivist!

I senaste Nacka Värmdö Posten, tillika min dasslektyr, har privatisten Hildegard Trinkies från Gustavsberg skrivit ett upprörd insändare. Tele2´s reklamkampanj med det svarta fåret Frank har tydligen satt uppenbara griller i huvudet på tanten. Budskapet är enligt Hildegard "obegripligt" och den stora frågan är "Vad är det vi ser?". Sedan kommer Hildegards fantastiska slutsats:

"Vad är det man ser? Ett svart LEVANDE får? Eller ett nyss slaktat, som man har brutit benen på för att kunna 'arrangera dem i olika mänskliga' viloställningar? Eller kanske dataanimerat? Ja, vad är det vi ser? Djurplågeri på högsta nivå? Inför våra ögon, i jätteformat? Skall det där vara reklam?"

Vad är det JAG ser?! I två dagar har jag inte kunnat släppa Hildegard och hennes värld. What the?! Tanken på dataanimering har tydligen slagit vår hjältinna men inte fastnat. Nej, det troligaste scenariot måste följdakligen vara tränade får som helt sonika lagts på rygg i tandläkarstolar för att bli petade i munnen av taskiga reklamskådisar.
Ja... Vad ska man säga? Jag förstår att du kämpar, Hildegard. Vart är världen på väg? Frånsett krig, folkmord, hatbrott förståss, med den uppenbara misshandeln av fåret Frank i rutan, vart ska vi sluta? När ska vi säga stopp?

3 kommentarer:

Anonym sa...

....ännu en illusion mindre..snyft..

Jag som trodde stenhårt på extremt väldresserade och tämjda vilda får, av släktet Caprinae...

Heja Hildegaard! Ju mindre man vet, desto enklare att leva...

Anonym sa...

http://www.tele2.se/tele2-direct.html

Kolla här - och bli lika upprörda som allas vår Hildegaard.

Är det inte för dj'ävligt, så säg..?

Sofia sa...

helt otroligt! tänk vad man kan tvinga djur till idag!