tisdag 27 januari 2009

Guldkorn en tisdagkväll:

- Kastanjer i ugnen. Har inte ätit kastanjer sen jag bodde hemma. Det var en sån grej jag och pappa gjorde tillsammans en gång om året. Och älskade det. Det är något med pillandet, öppnandet och den där speciella värmen.

- På jobbet idag låg ett paket och väntade. Ett läsex (en väldigt sweet deal med att jobba i bokhandeln) av Carl-Johan Vallgrens nya roman "Kunzelmann & Kunzelmann".

- "Tretton dagar" på tv. Den är något obestämbart lugnande med kostymklädda män i Vita huset. Har sett den här filmen 3, 4 gånger nu och inser att jag egentligen bara vet i stora drag vad den faktiskt handlar om. Det är någon helt annan del av mig som helt sonika stämplar ut, lämnar över och med en djup suck sjunker ner i soffan.

- Läser Ajvide Lindqvist och vågar forfarande gå bakom granen på kvällen utan att ha A hängande som säkerhet i dörröppningen. Jag ska inte ropa hej, men det lovar gott.
Nyårslöftet var ju trots allt att vara modig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Människohamn är läskig! Speciellt eftersom skärgården är så välkänd! Har du läst hans andra böcker? Också alltför välkända miljöer. Jag var tvungen att läsa vissa delar på jobbet, för jag vågade inte sitta hemma själv.

Kram Helena

Sofia sa...

Läste "Låt den rätte komma in" för ett par år sen, den tyckte jag var läskig! Dessutom läste jag större delar av den ensam på landet.
Än så länge är jag lugn, men jag är glad att jag inte sitter på eknö och läser, i så fall hade både kapellskär och norrtälje varit alldeles för nära för att det skulle vara okej :)

Unknown sa...

Jag vill höra om utsikterna för Vallgren! Sist tyckte jag han öppnade så starkt att efter halva loppet blev det mjölksyra. Tttt 800meters tempo i en mara är inget att hänga i pissgranen.
Kram o hoppas du mår bra.
Jag är här, där jag brukar vara
Edvard