söndag 3 januari 2010

Nappen - en inkörsport till tyngre droger

Idag hörde jag min mamma nämna att hon läst nånstans att det var viktigt att få barn att sluta med napp i tid eftersom napp-sugandet triggade samma mekanismer i hjärnan som "andra" beroende/missbruksmönster. Att barn som fått ha napp skulle ha lättare att falla in i ohälsosamma alkohol- eller tobaksvanor tex.
Det finns inte nog sätt vi kan förstöra våra barn på tydligen. Vi kan alltid krysta fram några till, det finns bovar bakom varje hörn. Varför inte nappen.
Ja, då vet vi ju vad vi ska skylla på när det går utför iallafall. Skönt.

4 kommentarer:

Toril sa...

Hahhaha...det var det roligaste och samtidigt det sorgligaste jag hört..
Men det är som du skriver skönt att skylla på nåt!
Kul att hitta hit kan inte redovisa för hur men jag läste ditt tidigare inlägg om Darin, Emil och Pippi med stor behållning. Välkommen till mig!

Anonym sa...

Visst. Och det är så behändigt och ofarligt när det dessutom är en liten plastgrej, det hotar ju ingen eller ställer till större problem. då måste vi ju inte förändra någonting i grunden, inte se över relationen barn/vuxen eller vuxnas oförmåga att kommunicera med unga, ta in ungas kultur eller för den delen se över våra egna förhållningssätt till alkohol, droger och missbruk i stort. Nappen. Javisst. Det var ju skönt att vi äntligen fick rätsida på det här med missbruket i samhället. hooray!

Sofia sa...

Toril: Välkommen! Ska absolut besöka dig, alldeles om ett ögonblick!

Ska bara säga till Anonym att: Precis! Inte nog med att vi gör allt för att förstöra ungarna, vi skyller ifrån oss för allt vad tygen håller.
(påminner starkt om rosa/blått-diskussionen men dit går jag inte idag, för den kan bli HUR LÅNG SOM HELST :)

tom_around sa...

Välling går under namnet China White i mitt huvud...