måndag 4 januari 2010

Vågar man tro på spöken?

För en stund sen var jag inne i Smekmånaden a.k.a gästhuset för att röja lite. Just nu är det mer förråd än det välkomnande krypin det är tänkt att vara. På sängen ligger täcken och madrasser och allsköns skrot och när jag flyttar på alltihop för att göra plats upptäcker jag två små vita lappar som ligger ovanpå en av kuddarna. Jag plockar upp dem och det visar sig vara två svartvita fotografier. Båda är ljusskadade, suddiga och slitna och föreställer en liten pojke som står barbröstad och barfota på en gräsmatta. Han har en 2-3 årings runda kropp men ansiktet är förtäckt på den ena bilden (drar han en tröja över huvudet eller är det en solhatt?) och på den andra är det oskarpt och bortfrätt.
Jag har aldrig sett de här bilderna förut. Jag och A har renoverat hela gästhuset, slitit ut och slängt och rensat och packat in och stuvat undan. Slipat golv och tapetserat och målat väggar. Det är bara våra saker där inne. Fotona är inte våra. De låg utlagda, med motivet nedåt, ovanpå en kudde på sängen när jag kom in. Jag har aldrig sett de här bilderna förut.

Nu har jag tagit med dem in i huset. Det slog mig att jag kanske drog med mig något in som inte ska vara här. Det slog mig att det är Knappen på bilderna. Jag ska spara dem. Om jag vågar.

6 kommentarer:

Ung tant sa...

Nämen oj. Lite läskigt på något vis. Fast också fint.

LillaGrå sa...

Whohow! Skräckens bilder! Jag skulle bli skitnojig! (Många utropstecken, men det är så det känns.)

Har du sett Paranormal Activity? Vi har en sådan skräcklig vind och jag bara väntar på att hitta ett gammalt foto däruppe... som i filmen. Huvva, som vi säger häruppe.

Sofia sa...

Ung tant: Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska känna...

LillaGrå: Som sagt, gjorde jag något galet när jag tog med dem in??
Av precis den anledningen tittar jag inte på skräckfilm, jag blir helt trasig. Har sett trailern till Paranormal Activity och insåg snabbt att om vi ska kunna bo kvar här så ska jag INTE se den. Vi har bara en krypgrund som jag är ganska försonad med. Hade vi haft en vind skulle jag dött.

Jonna sa...

Creepy! Jag blir lite andfådd och får gåshud när jag läser.

Anonym sa...

Uhhh, känns lite Ajvide över detta? Har du läst Människohamn förresten? Jag var ytterst tveksam om jag skulle våga bada sommaren efter jag läst den. Den utspelar sig inärheten av Eknö på en påhittad ö.

Kram Helena

Sofia sa...

Jag läste typ 3/4 delar av Människohamn och var så där halvt övertygad men när jag glömde att ta med den på semestern kände jag att det fick räcka så jag läste aldrig klart. Vilket nog var bra inför nästa badsommar...