onsdag 24 oktober 2012

Bokblogg.

Läste precis hos Josefine att hon beställt The Twelve och insåg att det måste ju jag också göra omedelbums. Precis som Josefine är fantasy/sci fi-genren inget jag vanligen gillar så där men The Passage knockade mig och nu har jag sålt den svenska översättningen i pocket så mycket på jobbet att den åkt upp på vår topp 10-lista, vilket i princip ALDRIG händer (om det inte är ungdomsböcker, hej Twilight och Cirkeln) om det inte är skön- eller facklitteratur. Mkt nöjd. Och tack, Josefine, höll ju på att glömma!

Har också läst ut Melina Marchettas Jellicoe Road nu. Och jag tyckte så himla mycket om den. Den var som en sagodröm som var ömsom hjärtskärande vacker och ömsom hjärtskärande smärtsam. Vid ett par tillfällen hade jag lite svårt att hålla isär allt folk, vem som hörde ihop med vem och så men det redde ut sig tillslut. Och jag fick gråta en skvätt på slutet och det är alltid ett gott tecken. Så, Josefine, tryck på köp-knappen! Och Linn, I'm dying to know varför du inte gillade den?!

6 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Klart du måste köpa och läsa "The Twelve", jag fick hem den förra veckan och läser pga fysiska realiteter den samtidigt med en hel del annat. Men hoppas kunna ge den full uppmärksamhet i helgen!

Josefine sa...

Ja men det var så lite så!

Yes! Då köper jag den nu. Låter minst sagt lovande.

minahistorier sa...

jaaa, the twelve ska jag släpa hem från min londonresa, peppen!

älskade förresten jellicoe road.

Sofia sa...

Bokbabbel: Beställt och klart! *peppen*

Josefine: Bra initiativ!

minahistorier: Åh! Bokshoppa i London! *avundsjukan!*

Linn sa...

MEN SOFIIIIIIIAAAA! Vi ska ju gilla samma saker. Va? Hur ska det här gå? Här kan du förövrigt läsa om varför: http://bokcirkus.blogspot.se/2012/05/nar-en-hype-faller-platt.html

Sofia sa...

Linn: Men jag vet! Det är säkert en freak accident bara. MEN, jag hade totalt missat hypen och hade bara en sån där jag-tror-den-här-är-bra-känsla och inga tokhöga förväntningar, så det kanske hjälpte till (?)
Men en fråga bara, ang. bokcirkus-inlägget. De kursiverade texterna, vems menar du att de är? De är ju Hannahs manus?