tisdag 27 december 2011

Vad gör en gräsänka en tisdagkväll?

Köper böcker så klart. Jag ÄLSKAR att köpa böcker. Peppen!
"36 arguments for the existence of God" av Rebecca Goldstein.
"Running with Scissors" av Augusten Burroughs. Linn säger att man inte kan leva ett värdigt liv utan Augusten Burroughs. (obs. min tolkning av vad hon egentligen sa.)
Och "The Night Circus" av Erin Morgenstern.
Nu ska jag försöka bestämma om jag ska sy, spela Nintendo eller läsa "The Help", som för övrigt är väldigt bra. Det är den första topplistebok jag läser på länge, mycket nöjd. Apropå det. Ibland kommer kunder in och vill jämföra vår topplista med den på tex Pocketshop och någon har till och med blivit upprörd över att de inte alltid stämmer överens. En gång hörde jag vår chef förklara att på topplistan ligger det som säljer mest men också det som VI tycker är mest relevant. Det tyckte jag var vettigt, för som bokhandelsanställd ser jag det som ett privilegium att få möjlighet att lyfta fram fantastiska böcker som av en eller annan anledning inte tagit sig in i var mans hem för egen (eller medias) maskin. Och min förhoppning är att kunden ska våga ha det förtroendet för oss. Så är det. Och det om det. På tal om... ingenting.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Finns mycket som jag personligen inte skulle behöva se på topplistan, men "The Help" förtjänar sin plats där! "The Night Circus" är fin, och även jag har en Augusten Burroughs-bok (oläst) hemma i hyllan just p.g.a. Linn.

Och det är ju klart att det är bokshopping man ägnar sig åt under gräsänkekvällar. Lovely!

Miss Baglady sa...

Ja bokshopping är typ bästa aktiviteten ever. älska på den.

Sofia sa...

Jessica: Jag dör ofta på topplistan. Hade nog aldrig läst den svenska översättningen men bläddrade av en händelse i The Help och fastnade direkt för Aibileens språk!
Jag är lite rädd för The Night Circus, tror att jag förväntar mig för mycket och ditt ordval "fin" är ju trots allt inte "fantastisk!"...
Återkommer!

Miss Badlady: Verkligen!