måndag 26 december 2011

Och det var julen.

Och det blir jul och vi åker ut till mamma i dagarna två och andas väldigt långsamt och äter mycket mat och julklapparna staplas och innehåller både finbyxor till pappan och hemmagjord Knappenkalender till mormorn och Nintendo 3ds till mamman (Nintendo 3ds!). Går promenad och kör runt med nya traktorn på mattan och pratar med grannarna på vägen och glöggen tar aldrig slut.

Och så kommer juldagskvällen och det blir storm och vi sover i egen säng igen och på annandagens morgon ringer grannarna ute på ön och säger att vårt isoleringsmaterial som låg så fint staplat på tomten nu ligger huller om buller över hela grannskapet och så ringer nästa granne och säger att den där krokiga tallen har spruckit och knakar oroväckande och jag tutar ut med bilen genom småvägarna där träd ligger som plockepinn i skogsbrynen och min mamma dyker upp och vi plockar och donar på vår byggarbetsplats och klättrar över staket och diken in på granntomter och smyger med oss stora frigolitplattor tillbaka hem. Och det är presenningar och stenbumlingar och mammas nyputsade skitiga skor och hoppas att tallen inte faller på lekstugan tills imorgon och iväg igen.

Och på ica tar jag för en enda gångs skull kvittot i kassan och står där och räknar som en gammal tant och inte blev det något extrapris på de där äggen iallafall och ändå är det jag som har mössan i hand när jag får mina 17 extrapriskronor tillbaka och slinker ut som skamsen hund.

Och nu är julen slut. Den var fin. Nu ska jag spela Nintendo, hej då!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Oj hjälp, hur gick det med lekstugan?

Sofia sa...

Johanna: Ryktet går att några gubbar ordnades dit som la ner trädet. På grannens tomt tydligen. Varför inte byta ett problem mot ett annat liksom?