tisdag 8 november 2011

Tips mottages tacksamt.

Hur får man en 2-åring att inte svälja all tandkräm? När vi var 15 borstade min bästa kompis sin valps tänder med tandkräm med leversmak. Jag antar att det inte är ett alternativ.

5 kommentarer:

Mathilda sa...

Haha lova att inte ta den med leversmak!
De e bara o säga spotta, sen hoppas på att de spottas. Kommer ta tid. Ella spottar fortfarande inte helt. Men närmar sig. Ingen fara på taket om dom sväljer, så länge man påminner o tränar sa tandläkaren.

Sofia sa...

Mathilda: Skönt att höra. Då kör vi på bara. Jag tror jag säger "Spotta, Knappen!" tusen gånger per borstning. En dag kommer munnen fastna där och så kan jag inte säga något annat igen. Någonsin.

Jonna sa...

Jag har inte fattat att barntandkrämen är farlig att svälja så jag har inte brytt mig om att träna med Hrönn, men hon har precis i dagarna (hon är tre och ett halvt nu) börjat spotta självmant. På morgnarna borstar hon tänderna själv och jag borstar mina samtidigt, så jag antar att det är det gamla "monkey see, monkey do" som gjort tricket.

LillaGrå sa...

Håller med, det är inte farligt att svälja. Du behöver STORA mängder barntandkräm för att det ska vara någon fara har jag fått lära mig.
Vilgot brukar försöka spotta men han sväljer före...

Sofia sa...

Jonna: Bra där. Jag måste börja borsta samtidigt, det är jag dålig på. Imorgon börjar det nya borstar-livet! Tack för tips!

LillaGrå: Skönt att höra. Har knappt vågat läsa på barntandkrämen efter att jag läste på vår egen att man skulle "se till att barnet spottar". Jo tack. Och Knappen göra samma; sväljer först, gör "spottljud" sen. Mycket effektivt.