fredag 22 juli 2011

När jag spelar Playstation.

Kråkans kille, också ett A, vi kan kalla honom för A2, är ju en gamer och häromsistens berättade de ivrigt i mun på varandra om att de hittat ett spel som för första gången fått Kråkan att strax efter barnläggning börja dra A2 i ärmen och bara "Ska vi... spela spelet?!".
Sagt och gjort, jag såg till att låna L.A. Noire av Knappgudfar och igår skulle den stora premiären ske. Det blev en prövning i tålamod. Alltså, jag kan för mitt liv inte använda en playstationhandkontroll. A satt bakom mig i soffan och släppte ifrån sig dåligt maskerade irritations-åmeh! när jag istället för att effektivt köra bilen från a till b mest sladdade omkring och krockade med saker och skrek jag fattar inte! Det gick så dåligt att jag vid ett flertal tillfällen blev så stressad att jag satt med benen uppdragna under hakan och axlarna uppskjutna under öronen och tillslut fick slänga mig över pausknappen för att andas en stund. A försökte med att lugnt säga åt mig att det enda jag behövde göra var att trycka på R2 varpå jag fräste att vadå R2, jag kan inte höger och vänster ju!
Det var med viss lättnad jag lämnade över kontrollen till honom och det tog ungefär 30 sekunder av bilkörning innan han utbrast men vafan, det här är ju helt stört ju!

Det blir nya tag imorgon kväll har jag tänkt. Jag måste bara lära mig köra, springa, sikta, ducka, skjuta, prata och plocka fram anteckningsboken ur polisuniformen först.

4 kommentarer:

Pea sa...

min kille är en gamer och när han försökte lära mig spela Zelda (fråga mig inte vilken av dem, jag har aldrig vart ett fan) och jag fattade nada blev han skitförbannad och trodde jag gjorde mig till, hahaha! han kunde inte förstå hur jag kunde tycka att kontrollen var jobbig och att jag verkligen inte fattade hur man gjorde!
han lade ner försöken efter den kvällen och lät mig syssla med mina arcade-spel.
btw, spelar Heist, men det är sjuuukt svårt!

Sofia sa...

Pee: Jag spelade lite Zelda på mitt nintendo ds men enligt de hårdkokta fansen spelar jag "inte rätt Zelda-spel". Nähä. Dessutom verkar det som att ds är mer min storlek av konsoll. En pinne, några knappar, alldeles lagom.
Åh, och jag hade en sån där joystick en gång som man kopplade rakt in i tvn och som hade 30 pusselspel i sig, low fi, I tell you. Grymt!
Spelar också Heist, gillar roboten och lådorna och de där träpinnarna man ska flytta runt för att få i kontakten men de andra är jag HELT SJUKT dålig på!

Johanna sa...

Haha, känner igen ALLT. Är också värdelös på tv-spelskontroller men har också gjort ett försök på just LA Noire eftersom alla sa att det var bra. Och det var det ju, men det gick ju inte att köra den förbaskade bilen utan att krocka med allt. Allt. Fick också lämna över kontrollen till D för att andas ut lite och slappna av.

Men sen, när jag tvingade honom att alltid hålla i kontrollen, så var det ju ett kul spel. Roligt att sitta och klura på gåtan liksom.

Sofia sa...

Johanna: Precis så! Andra kvällen vi skulle spela så försökte A ge mig handkontrollen och jag bara Nä, du får göra... Det var mycket bättre så. Men jag vill lära mig, det vore så schysst att kunna spela effektivt själv!
Har ni spelat Red dead redemption? Det var också ett bra titta-på-spel!