fredag 20 maj 2011

Bara undrar lite.

Ni som har barn. Jag antar att det är fullt normalt så här när inskolningen just avslutats att den läggning som pre dagis tog ca 7 minuter nu snittar 1,5 timme?

7 kommentarer:

tom_around sa...

Ehh, den minns jag inte.

Mathilda sa...

Ja säkert. Alla nyinskolade, eller ok de flesta, reagerar på olika sätt. Lite av ett sätt att visa "jag vet vad fan ni har gjort mig" eller "tro inte ni kommer undan de här....även då jag trivs".
De finns kanske en oro hos N att bli lämnad igen, eller att de va så läskigt när....hände.
Jag tror R va lite svår att få o sova i början. Kanske att han tom vaknade lite på natten med mardrömmar. Hur de va med E kommer jag inte ihåg.
Men ja, jag skulle nog säga att de är fullt normalt. Frustrerande men normalt.

Sofia sa...

tom: Ehh, nej.

Mathilda: Skönt det. Känns som att det är en grej han håller på med just nu. Dessutom ganska mammig vid just nattningen vilket han inte varit förut heller. Vi får se...

Jonna sa...

Kan det vara så att deras vila är längre än den han är van vid hemma?

Sofia sa...

Jonna: Det verkar inte så att döma av hur det såg ut inskolningsveckan. Och detta fortsätter även de dagar han inte varit på dagis. Därför har det känts mer som någon typ av fas typ. Eller reaktion på nya grejer i vardagen.

Martina sa...

Min son sover sjukt länge på dagis det verkar vara ett bra sovställe, vilket vi tycker är bra, för då blir liksom dagisdagen lite kortare (har dåligt samvete för långa dagar). I dag tog läggningen 1 h och 40 minuter!!!!!! GAAAAHG! Men samtidigt vill jag inte säga åt dem att korta sömnen på dagen, för tänk om han bara är ledsen hela eftermiddagen då. Men det går över när de slutar sova middag, vid typ... tre års ålder! He he. Uppiggande vad? Nä, men det är säkert olika för olika barn, hoppas det är en fas!

Sofia sa...

Martina: Maratonläggningarna är helt klart SÅDÄR... Vi satte in en offensiv bestående av mörkläggningsgardiner, mycket välling och läggning 1 timme senare. I förrgår var det lite bättre, igår ytterligare lite bättre. Så det är ju skönt. Däremot har han istället lagt sig till med sovmorgon. Jag får väcka honom! Man bara: kunde inte vi inte gjort så här de senaste två månaderna också istället för att gå upp kl 6?! Jag sätter pengar på att på torsdag när båda är lediga, DÅ blir det säkert ingen sovmorgon!