fredag 23 april 2010

Att grina av sig lite

Igår kväll var en sån där kväll när jag bara behöver grina av mig lite. Kanske för att jag slog tån på morgonen eller någon var lite sur mot mig i telefon eller jag var så där jobbigt rastlös och det kliade lite på låret. Inte för att något är särskilt fel men för att jag behövde öppna en liten ventil någonstans. Och ibland behöver jag en liten knuff för att få upp den där ventilen. Igår tog priset.
Jag kröp ynkligt upp under As arm och bara "Du, det är lite blä nu." Typ.
På tv var den Independence day och precis innan utomjordingarna dyker upp så blir det så där himla mycket störningar på alla tv-apparater och i filmens hjältes husbil sitter sonen och slår på tvn och säger att bilden är alldeles "fuzzy".
"Fuzzy...", sa jag med darrande röst, "det hette ju den lilla killen som dog i Ciderhusreglerna, han som de byggde en sån där andningsgrej åt..."
Och sen var det klippt. Fina fina Fuzzy som inte kunde andas så bra. Det blev lite ventilerande gråtfest. Då kändes det skönt att ha en sambo som inte alls höjer på ögonbrynen för lite spontan och opåkallad retrospektiv sorg. Fuzzy och telefonsamtalsångesten och bokångesten och kliet och rastlösheten och alla misslyckade luncher; vila i frid.

Dr. Wilbur Larch och Fuzzy tittar på King Kong

Red: jag har i efterhand skrivit om det här inlägget för att jag blev så jäkla irriterad över att jag generaliserade över mitt eget humör med att skriva om att man kan behöva grina av sig, kanske för att man slog tån. Jättekonstigt. Jag var ju inte ett gäng personer igår som kollektivt kliade sig på låret. Nej, jag var jag. Bara en. Fortfarande.

13 kommentarer:

Samantha sa...

Det är skönt att gråta bara så där.
Man sover så mycket bättre då.
Mer tårar och fler axlar att luta sig mot åt folket!

Men varför har jag inte sett filmen med Fuzzy? Bilden är ju helt underbar - jag måste se filmen genast!

Sofia sa...

Gör det! Lasse Hallström-mysigt och Michael Caine-kärlek.

Frida Gro sa...

Retrospektiv sorg! Det är mitt bästa. Man kan ha gråtfest för mindre än Fuzzy...

Gillar även ickegeneraliserandet.

Kevin sa...

Ah, man gör så mycket men själv gör jag inte alls lika mycket.

Vilket jag får ändra på.

Och för övrigt så handlar det inte om att det inte går att trycka på länkar första dagen, utan det är en osynlig ruta på din blogg, längst upp som sträcker sig över "Veckans hjälte" och som nästan går ändå ut till höger på inläggen. Men inte helt. När inlägget om amningshysteri låg överst kunde jag fortfarande länka mig genom att trycka på "ar" längst ut på bloggar.

You dig?

Kevin sa...

"...och den rutan täcker på något sätt bloggen som ett skydd mot alla som vill klicka på dina länkar."

Sofia sa...

Kevin: Ja, jag tyckte det var konstigt att jag kan klicka på rubriken men inte på texten utan på sidan av den. Ok, vad gör jag åt rutan?

Sofia sa...

Kan det ha nåt att göra med den html-gadget som min bild ligger i?

Kevin sa...

Jo jag gissade på det. Att det var något med något html-tillägg. Vet inte hur mycket du vet om html-kod, men om det är en ruta med något borde du kunna förminska den, eller flytta på den. Tror jag. Fast kan vara bra att veta vad det är först...

Kulturkoftan sa...

Åh Fuzzy. Varning! Se inte "Necessities of life". Det är ett barn med där också. Barn kombination sjukhus är min svaghet. Jag nästan hulkgrinade. På bio.

Sofia sa...

Kevin: Ja, jag har flyttat den upp och ner, i koden alltså, inte själva gadgeten, så det borde väl gå att luska ut. Men det är skumt för den ligger ju i en blogger-gadget och man tycker ju att den I SIG borde justera det där... Ska kolla upp. Bra att du upptäckte för jag har stört mig sjukt mycket på det där!

Sofia sa...

Kulturkoftan: Åh! Hulka på bio, det är SÅ JÄKLA JOBBIGT! Förmodligen sitter halva salongen helt illröda och svullna i ansiktet av tillbakahållet grin! Det är världens märkligaste situation ju :)

Sofia sa...

Kevin: Braiga du! Nu funkar det, jag fixade! (stolt)

Kevin sa...

Haha, grattis Sofia :D