onsdag 17 mars 2010

Hopp om vidare nörderi

"Har inte bokhandeln kärntruppen av boknördar med sig tappar varumärket i styrka." säger SvD's kulturchef Stefan Eklund och sätter huvudet på min bokhandelsanställdspik.
"Är man på jakt efter en bara något mer udda litterär upplevelse idag är det ingen idé att gå in i någon av de stora bokhandelskedjornas butiker.//Det är inte längre dit man går för att uppleva en stimulerande litterär miljö."
Nä. Det är det inte. Kanske poletten äntligen börjar trilla ner nu. Någon mer inovativ lösning än den ”bestsellerism”, som Eklund kallar det, som genomsyrat tex Akademibokhandeln sedan omstruktureringen förra våren, borde ju rimligtvis finnas. KF tar nya tag och ser över sin litterära verksamhet.
Följer detta med spänning och hopp.
Läs mer här och här.

5 kommentarer:

CINDERALLEY sa...

Äsch, han har väl bara inte varit på Akademibokhandeln i Sickla.

sa...

Läs detta då:
http://www.svb.se/nyheter/en-skitd%C3%A5lig-id%C3%A9
Läs vad Inger Frimansson säger.
Hon är bara så fruktansvärt sur för att hennes böcker inte låg längst fram i den butiken hon besökte i somras när hennes senaste bok hade kommit ut.

Sofia sa...

Var det hon som skrev det öppna brevet där hon underströk hur etablerad och publicerad hon var och hur det skulle berättiga hennes nya bok till en frontplats i butiken?
Det var ju helt galet ocharmigt och helt befriat från ödmjukhet.
I den kontexten blir ju hennes kommentar här sur, å andra sidan har nog Akademibokhandeln inte varit särskilt bra på vissa områden det senaste året.

sa...

Precis, hon är det.
Akademibokhandeln har definitivt inte visat sin bästa sida det senaste året. Hade kommentaren denna gången kommit från någon annan, vem som helst så hade jag inte brytt på så värst mycket. Men när det kommer från henne så är det nåt som väcker irritation hos mig.
Nån kår längs ryggraden. Jag vet inte varför.

Sofia sa...

ja fattar. det där öppna brevet var ju helt galet. så jäkla oskönt.