fredag 19 mars 2010

Hej Gud, jag sa; det räcker nu

Det fanns en tid när jag tyckte det var irriterande att vattenkokaren läckte. Att det samlades en liten pöl precis under fönstret som visar hur många koppar vatten som finns i den. Det var tiden innan vi hade hinkar i badrummet som visar hur många kubik snö och is det ligger på taket.
Jag försöker ta det hela med jämnmod. Istället för att bli trött, less och förbannad börjar jag se mig nödgad att kanske omvärdera min tro på Guds existens.
Jag tänker inte börja gnälla men jag skriver här för att dokumentera och göra helt klart att jag för protokoll så du, eventuelle Gud, inte för ett ögonblick ska tro att vi inte uppmärksammar dina ansträngningar. Jag förutsätter att den senaste tidens avlopps- vatten- och fekaliebaserade prövningar varit så omfångsrika för att s.a.s fylla vår kvot, så att framtidens renovering alt. bygge kan gå så smärtfritt som bara möjligt.
Du lär oss tålamod och framförhållning.
Nådigt tackar vi för det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ahhh.. en text helt i min smak!!! Mycket bra formulerat! (Kan det vara DNA?)


(Även vi som inte tror på tomtar och troll, drabbas understundom av agnostikerns dilemma. Trots evolutionsteoretisk grund, tro på naturvetenskap och fakta osv., ..så hamnar man ibland i ett läge där man kanske känner ändå.. -undrar om man vågar "chansa"?? Jag är övertygad om att just feakliedelen är en Guds prövning - om denna övermaktens mörkhyade kvinna nu finns. Tänkte mycket på "Gud" i en segelbåtstoalett med trasiga ventiler sommaren 1986 bl.a....)

Sofia sa...

Tack! Naturligtvis är det min genuppsättning som ligger till grund. Eller kanske snarare din inblandning i den.

Och efter de senaste veckornas bravader kan jag ge mig fan på att det var segelbåten som var döpt efter mig som bjöd på doftsensationer?

Anonym sa...

Modigt av dig att säga att det räcker nu! Hoppas att det hjälper. Gud hör bön!....??!! Köpte idag en bok om nya religioner för att hitta alternativ för alla dropp och stopp........
Men egentligen är det väl frågan om snö och kyla? ...Har jag missat något ....eller....?? Bra text! p.

Sofia sa...

Kanske Landmark Comunication kan komunicera till gud å mina vägnar, de verkar ju ha en bra relation.
Eller hur var det nu?