tisdag 16 februari 2016

Tröttmössorna.

Herre gud vilka trötta barn jag har! På morgonen bär jag (ja, 6,5 åringen också) ut dem i soffan och sätter på morgonshowen i förhoppningen om att den i vanliga fall omättliga aptiten på tv ska vara större än den på sömn. Det fanns en tid då jag väckte dem i sängen som vanligt folk men det tog ca hela förmiddagen och kostade mycket stress och frustration för alla parter. På Knappen funkar tv-metoden oftast, han formligen älskar alla typer av skärmar och skulle förmodligen kunna leva sitt liv i en grotta om det innebar en ipad.  "Tyvärr", i det här läget, är det bekvämlighet som styr i Juniors värld; han älskar att sova, att ligga mjukt eller att i största allmänhet njutningsoptimera sin tillvaro.
Nu kan man ju argumentera för att lägga barnen tidigare på kvällen och det gör vi. Sen spenderar vi en halv evighet att dividera med Alfons Knappen Åberg om huruvida han ska sova eller inte. Kissa, äta, klippa naglarna, sura, bygga en grej, säga en grej, göra en grej, visa en grej.
När slutar det här att alla är trötta när de inte ska vara det och pigga när det inte ska vara det?

2 kommentarer:

Johanna sa...

Haha låter som min lillebror när han var liten. Han satt i torkskåpet (ja) på morgnarna och försökte vakna till liv där.. Sorry to say it men han är 29 snart och det håller i sig ☺️. Inte torkskåpet då, men morgontröttman. Hehe.

Sofia sa...

Johanna: Torkskåpet! Hahaha! Borde ju vara varmt och gosigt och sömnigt där tycker man men ok!