lördag 20 december 2014

Tapetserarn och möblerna.

Häromdagen åkte jag till en tapetserare för att köpa lite material och klev rakt in i min dröm. Hennes verkstad låg i ett eget litet hus vid vägen, i utkanten av den tomt hon och hennes familj bodde på, i en träkåk med tinnar och torn värdiga villa villekulla. Inuti verkstan var det vitmålad träpanel, köpmansdisk och spröjsade fönster, till och med ett mitt i väggen som avskiljde det lilla köket från verkstadsrummet, köket naturligtvis med en pinnsoffa i, vackra kuddar så klart. Själva tapetseraren hade sköna glasögon, rufsigt hår och höll på att drunkna i sin grå mönsterstickade tröjan med uppkavlade ärmar. Helt perfekt med andra ord.
Dessutom höll hon precis på att klä om ett gäng stolar i William Morris-tyget Golden Lily, som verkar förfölja mig på ett nästan spöklikt sätt (förutom att vi har det som tapet i både hall och kök, men iallafall).
Jaha. Så ska jag ha det. När jag blir större.

Iallafall. Jag är klar med min fåtölj. Den blev faktiskt skitbra om jag får säja det själv. Jag köpte den på Refurn (tips!) för typ 300 spänn och då såg den ut så här:


Inte jättekul. Men sen blev den så här:Tyger heter Smoke Blue ur serien Dune från Romo. Från början hade jag allsköns planer på supermönstrat William Morris, men gjorde en plötslig och oförklarlig kovändning och så blev det så här.

Och så har jag styrt upp en pall som jag klädde om i somras men då på gammal, dålig stoppning. Nu gjorde jag om och rätt. Ny stoppning och det här superfina tyget; Saga Forest från Littlephant.
Spraymålade benen med färg från Panduro som jag lovat mig själv att inte köpa eftersom den är dyr och dålig. Svårt att få jämn ytan och tål ingenting. Men aaanyway... Fint blev det, tycker jag.2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag önskar att du kunde komma hem till mig och klä om min farmor och farfars gamla soffa. Eller ja, ännu hellre skulle jag ju vilja kunna det själv. Verkar vara en dröm. Det och att kunna snickra!

Johanna sa...

Älskar dessa inlägg - det blir SÅ fint.

Säger som Jenny, drömmen är att kunna detta och att kunna snickra :)