tisdag 7 oktober 2014

Fb?

Men Facebooks vara eller icke vara? Nu har jag velat i flera år om huruvida jag ska skita i det hela eller bara låta det vara.
Okej, på plussidan:
- Man har kontakt, eller åtminstone "kontakt" med folk man annars skulle tappa bort.
- Det är ett praktiskt kommunikationsverktyg.
- Jag läser intressanta artiklar/blogginlägg/texter som jag annars säkert skulle missa.
- Folk diskuterar saker. Stöter, blöter, höjer sin röst.
- Tidsfördriv.

På minussidan (och det här säger säkert mer om mig än någon annan):
- Jag stör mig otroligt mycket på folk.
- Jag stör mig så mycket på folk att jag tycker illa om folk jag egentligen tycker om.
- Folk diskuterar saker.
- Jag har missat ett antal födelsedagar som jag inte borde ha eftersom jag, helt ogrundat, börjat lita på att fb ska hålla reda på och påminna mig.
- Jag har missat ett antal inbjudningar som drunknat i det träsk av mer eller (oftast) mindre riktade inbjudningar man får.
- Folk använder uttryck som "inboxa mig".
- Facebook ser mig.
- Tidsslöseri.

Alltså, jag vet inte?

5 kommentarer:

Johanna sa...

Haha, känner igen mig. Men tycker att plus väger över. Dock "folk diskuterar saker" måste väl rent generellt vara rätt bra?

Sofia sa...

Johanna: Tänker att det är bra att saker diskuteras, att en diskussion finns närmre till hands än vad det kanske annars skulle ha gjort. Det är lika fantastiskt att det diskuteras och ventileras som det är frustrerande att det generaliseras och fördöms, utövas härskartekniker och lyssnas dåligt. Därav diskussionerna på både plus och minus!

Honey sa...

Jag brukar ta Facebook-pauser då och då när jag känner att jag stör mig mer på det än jag tycker det är roligt. Som längst har jag nog varit borta ett par veckor och det är rätt skönt. När man kommer tillbaka avmarkerar man bara alla noteringar man har (privata meddelanden brukar jag läsa iofs) och skiter i att läsa ikapp vad som hänt sen sist (då blir jag oftast bara stressad, trött och irriterad igen). Det är rätt skönt faktiskt.

Sofia sa...

Honey: Bra idé, ska jag nog också göra känner jag. Alla jag känner som faktiskt lagt ner fb har trots allt beskrivit det som någon slags befrielse. Testar med att provbefria mig ett tag, det låter rimligt!

Johanna sa...

Ah såg nu att det stor med på båda listorna. Då förstår jag PRECIS vad du menar.