torsdag 25 september 2014

Men hallå?

Alltså, jag har inte läst på så sjukt länge. Det är helt tomt i läshjärnan, inget in inget ut. Trots att jag börjat på två svinbra böcker ("Sommarljus och sen kommer natten" av Jón Kalman Stefánsson (!) och "The Lost City of Z" av David Grann) som blir det bara inte av. Jag läser inte. Det kan vara di här barna, att när de väl somnat går min hjärna över i stand by läge och kan bara ta in flytande intellektuell föda, läs: rörlig bild. Och det är så otroligt tråkigt. Jag känner mig som att en tredjedel av min person är sjukskriven. Hade med mig en bok i helgen när jag var på spa med min svägerska (spa... mmm...), låg på en schäslong i badrock, mätt på frukt och te utan en enda tid i världen att passa och det enda mitt huvud kunde tänka sig att göra vara att ligga helt stilla och glo på grantopparna utanför fönstret. I flera timmar. I kid you not.
Hur gör man? Hur kommer man igång igen?

4 kommentarer:

Mathilda the svägerska sa...

Åker tillbaka till spa't! Jag ser då ingen annan lösning. För jag har även di där barna som äter upp min aktiva hjärna som sedan övergår till en helt passiv och tom sådan sisådär exakt 20.02 varje kväll. Jag tror det beror på bristen utav spa. #arbetsterapeutenlöserproblemetjö!?

Talsey sa...

Har väl inget bra tips förutom att kämpa på och fortsätta läsa. Sen brukar läslusten och läsorken komma tillbaka för mig iallafall efter ett tag. Eller så brukar jag köra ngn ljudbok det är som rörlig bild ungefär fast tusen gånger lättare att somna till. Ljudböcker brukar göra att jag saknar att själv styra över läsandet.

Sofia sa...

Mathilda: Den generella bristen på spa. Där har vi det.

Talsey: Haha, man liksom röker ut läslusten med ljudböcker! Strålande!

Anonym sa...

När jag är i en lässvacka brukar jag läsa inrednings- eller trädgårdstidningar ett tag. De är inte direkt spännande så efter någon vecka så brukar läslusten komma tillbaka. Ett besök i en bokhandel är alltid ett bra knep för att bli lässugen. Det olästa man har hemma brukar inte alltid locka till läsning som en ny bok!

Kram Helena