onsdag 14 augusti 2013

Lapptäcke till Junior.

La dagen på att sy ett lapptäcke till Junior. Höftade lite med storlek, landade på ca 65x90 cm, tror att det blir bra till både vagn och spjälsäng.

 Använde bara tyger jag hittade hemma och klippte ca 1000 lappar (35 st) på 15x15 cm.

 Sicksackade duktigt. Erik Haags sommarprat rekommenderas för att inte dö uttråkningsdöden.

La ut det hela på golvet, flyttade runt ett tag tills det kändes bra. Började se ljus i tunneln. Gillar inte att ha strykjärnet stående varmt länge och insåg det absolut geniala i att ha järnet kopplat till en sån där förgreningsdosa med på/av-knapp som man kan trycka på med foten istället för att krypa på golvet för att dra ut/sätta i kontakten en miljon gånger. Har varit skamlöst nöjd med mig själv hela dagen pga smart idé.

 Sydde ihop och pressade.

Skaffade en meter quiltfoder (eller vad det heter), det enda jag köpt till projektet. Valde baksidestyg, quiltade för första gången,

 sydde ihop, vände rätt, sydde kant och voilà!


5 veckor kvar. Tick tack.

12 kommentarer:

En annan Sara sa...

Superfint! Så duktig du är!

Anonym sa...

Jättefint Sofia! Visst är det roligt att göra filtar till bebisar! Jag stickade en och virkade en innan Arvid. Båda i jättegosigt babyalpacka som inte gick att tvätta i maskin. Inte så genomtänkt men det var kul att hålla på!

Jag kommer till Stockholm den 6 september för tjejmilen, som är den 7. Om du inte har något för dig på fredagen kanske vi kan äta lunch?

Kram Helena

Mirijam sa...

WOW, herregud vad fin! Vad duktig du är!

Jag spatserade – glad i hågen – ut på stan i går för att köpa mudd, tänkte att det är ett lagom projekt att sy en liten mysbralla till ungen innan den kommer, OCH SÅ FINNS DET INGEN SYAFFÄR I DEN HÄR STAN! Whats up med det liksom? Tänkte på det när du skrev quiltfoder, det lär man ju inte heller hitta här... Köpte en tygsax på Åhlens i alla fall, alltid något.

Sofia sa...

En annan Sara: Tack snälla!

Helena: Åh, stickade också en i alpacka till bästa kompisens första dotter. Så himla mysig blev den men säkert sjukt opraktisk!
Klart vi ska luncha! Bokat!

Mirijam: Vafalls! Ingen syaffär! Det är kanske det sämsta jag hört. Klart ungen ska ha en mysbralla, kämpa på!

Josefine sa...

Superfint tänkte och VA??? 5 veckor kvar? Tänkte att det var ungefär nyss du blev gravid. Jag upphör aldrig att förvånas över hur sant det är att tiden går snabbare när man blir äldre (dock kanske inte när man är i slutet på en graviditet).

Sofia sa...

Josefine: Men eller hur! Tyckte det var helt SJUKT lång tid kvar nyss. Och visst är det segt i slutet men typ det enda jag minns av den här graviditeten är att jag i januari ba "GUUUD DET ÄR SJU ÅÅÅRRR KVAR TILLS BEBISEN KOMMER!!" och nu plötsligt är vi här. Inser att jag har liksom ingen som helst uppfattning om vart våren tog vägen. Borta bara.

Etta sa...

Snyggt! Fina färger :-)
Lycka till med bebisleveransen!

Rebecca sa...

Åh jäklar vad fantastiskt!

Sofia sa...

Etta: Tack! Och tack!

Rebecca: Tackar hjärtligast!

Johanna sa...

Otroligt fint. Blir alltid impad när folk lyckas få till så fantastiska färg- och mönsterkombinationer. Plus att skälva sömnaden ser löjligt skilda ut, men det vet man ju sedan gammalt att du kan det där med att sy!

Bebben kommer garanterat sova gott!

Johanna sa...

Otroligt fint. Blir alltid impad när folk lyckas få till så fantastiska färg- och mönsterkombinationer. Plus att skälva sömnaden ser löjligt skilda ut, men det vet man ju sedan gammalt att du kan det där med att sy!

Bebben kommer garanterat sova gott!

Sofia sa...

Johanna: Tack! Ganska nöjd själv faktiskt!