onsdag 3 juli 2013

Dagens grin.

Idag har jag grinat för att Knappen ville gå till mormor och jag inte kunde bestämma mig för om han skulle få det eller inte. Då tjatade han. Då skrek jag. Sen fick jag mördarsamvete och grinade och sa förlåt. Då smackade han med tungan, lyfte på ögonbrynen och sa "Mm", som en annan tonåring.
Sen skulle jag jobba på kvällen och tyckte så sjukt synd om mig själv för det. Men det var trevligt, som det ju nästan alltid är på jobbet.
Allt detta grinande i tid och otid kan ju ha något att göra med att jag är astrött jämt och att det förmodligen stavas JÄRNBRIST och en annan dag ska jag förklara hur jävla struligt det är att dagligen få i sig tillräckligt med järn utan att äta piller eller råka inta någon typ av mjölkprodukt samtidigt.
Nu ska jag gå och äta skitmycket leverpastej. Hej då!

5 kommentarer:

en annan sa...

Men? Du kan inte äta piller??

Jag var galet låg på järn under senaste graviditeten, skulle inte ha överlevt (jo förmodligen, men ändå) utan piller. Fick äta dubbla dosen ett par veckor för att komma upp till vettiga låga nivåer...!

Skitviktigt!

Och skit så dålig man blir i magen. Men man överlever.

Anonym sa...

Det enda järnpreparat jag kan ta är fexim (tror jag det heter). Det är brustabletter som finns på Apoteket. Och Blutsaft! Det är ju gott ockå!

Kram Helena

Sofia sa...

en annan: Jag äter såna där Gravid-piller med en massa grejer i men de ska man ta 2 om dagen i samband med måltid och då har jag tagit dem till frukost eftersom jag visat mig helt oförmögen att komma ihåg dem någon annan tid på dygnet. Problemet är att mjölkprodukter och kaffe/te tydligen hämmar järnupptaget i kroppen så järnet i de där pillerna har ju gått till spillo eftersom det är precis vad jag alltid äter till frukost. Inte nog med att jag för mitt liv inte KAN komma ihåg dem utom på morgonen så verkar det vara otroligt svårt för mig att över huvud taget få ihop en måltid utan någon typ av mjölkprodukt. Och att äta extra järntabletter och bli kass i magen är mer än jag mäktar med just nu.
Så det mesta är väl självförvållat och mest besvärligt.
Än så länge bedömmer barnmorskan mitt järnvärde som "lite lågt" och inte akut, (var hos henne i förrgår) så vi får se om jag lyckas få ihop det. Måste börja anstränga mig. Hatar anstränga mig. Hehe.

Helena: Fexim, säger du. Är det magen som tar stryk annars?

Mathilda sa...

Bästa tiden är ju nu: jordgubbstider!!! Äta mängder av frukt och bär! Bl.a. så hjälper c-vitamin kroppen att ta upp järnet. Blodbröd...paltbröd heter de tror jag. Som knäcke. Och gillar du blodpudding så är de bra.Hejaheja bästa sväggan!

Sofia sa...

Mathilda: Blodbröd... Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tack för pepp, ses snart!