måndag 26 november 2012

Juuul, juuul...

Ena sekunden tänker jag att jag ska föreslå att vi ska skita i det här med julklappar. Knappen kan väl få någon men sen kan det väl vara. Vi behöver inte ens köra förbrukningsvaru-klappar som min pappa helt obegripligt föreslog ett år och sen gav bort blommiga servetter i 100-pack till alla. Jag får ångest av det, känner att jag måste ju hitta på bra klappar liksom, ingen halvengegerad vas med prickar på som man kanske eller kanske inte såg i en Rusta-katalog i höstas.
Nästa sekund inser jag att jag själv redan har en mental önskelista som fylls på i rasande fart. Ett par svarta Dr Martens (stl 40 + sula, tack!), den här tröjan (stl M går bra), de här besticken, en pannkakslagg (teflon), presentkort på Kreatima. Tex.

A däremot föreslog detta kontroversiella idag: "Kan vi inte skita i tomte i år?" och jag bara eh... fick gå ut och ta luft. Vi har ju för fan barn! Bästa ursäkten för att ha tomte! Bästa ursäkten för att få se vilken show det blir när pappa åker för att köpa snus!

Inte ha tomte... Jag har ju redan funderat i flera veckor på vem vi ska låna tillräckligt stora skor av eftersom vår son, om jag känner honom rätt, kommer att fundera över varför tomten hade pappas skor i flera år framöver annars. Han är en observant prick, den där. Det första han sa när han kom ut på förskolans parkering när mamma hämtade honom och hon hade bytt till vinterdäck på bilen var: "Har du nya hjul?!". Jag skulle inte ens under hot kunna säga hur fälgarna på vår egen bil ser ut.

Iallafall... Ska vi säga en klapp var? Och tomte på det? Bra.

6 kommentarer:

Josefine sa...

TRÖJAN!!! Den kanske åker in på min önskelista också.

Tintin har börjat fråga efter tomte nu också. Sa att han kommer med "senter" så det är nog dags. Frågan är bara vem fan som ska tomta. Har inte gjort detta på massa massa år.

Sofia sa...

Josefine: Eller hur! Snyggast! Vi hade tomte för första gången förra året. A fick ta det eftersom vi inte riktigt hade någon annan. Eller det finns ju gubbar men jag tyckte det var svårt att be någon gå ifrån sin egen julafton liksom. Dessutom har jag sagt "Då får du önska dig en sån av tomten!" så många gånger den senaste månaden att jag inte skulle våga annat än att producera den där utlovade tomten...

Lisa sa...

Ja jösses, denna jul! Jag tänkte som du, en klapp. Bara. Sen såg jag barnens önskeslista och insåg att dom helt uppenbart tror på tomten, med tanken på antalet julklappar dom önskat sig. För dom borde veta lite om ekonomi och begränsningar tycker man ju. Eller? Och när det kommer till tomten så hoppas jag innerligt att F´s bror som brukar gå all in i rollen dricker ner sig på brännvin redan vid jullunchen så jag slipper spektaklet i år och kan hyra in en annan. En som inte tycker att han är så jävla bra.
Lycka till med julen. Man behöver all lycka för att klara av skiten. Och. Släkten är värst!

Sofia sa...

Lisa: Hahaha! F's bror! Sjukt roligt!

Lycka till!

motvalls sa...

Pannkakslagg är det bästa du kan önska dig. Jag fick en sån härom året. Å har fått frukostpannkakor på helgerna oproportionerligt ofta sedan dess. Alltså färdigstekta på den där laggen av solrosen som gav mig den. Mycket bra present.

Sofia sa...

motvalls: Bra där. Får mig dock att fundera på om det nödvändigtvis är den som får laggen som måste laga sen också. Isåfall kanske jag bör shang-haia A's önskelista. Planerar att äta fler än jag lagar om jag säger så...