tisdag 23 oktober 2012

Utmaningen.

Det här med utmaningar. Det ska man ju tycka om och utvecklas av. Jag blir mest trött och tänker att utmaningar, det är sånt man säger att man "gillar" i sitt personliga brev när man söker jobb. Men så håller jag ju på med de häringa arbetsproverna och insåg ganska snart att jag, plums, är på lite djupt vatten. Så jag har bestämt mig för att bli vän med utmaningen. Inte spontant tänka "nä, det där kan inte jag" (som ju är det jag egentligen menar när jag säger att jag blir "trött") utan ehm... något annat.
Och jag tänker att jag säger det här, på bloggen, på att jag inte glömmer bort det så fort det börjar blåsa lite.
Plus. Bildbevis på att jag och utmaningen faktiskt försöker komma överens.


6 kommentarer:

Pea sa...

håller med om utmaningar. Asså, det är ju asjobbigt med utmaningar, det är när man kommit ut på andra sidan det är roligt! under tiden gråter man (jag) och vill lägga av ungefär en gång i kvarten. men visst är det meningen att man skall älska utmaningar och se "lösningar" istället för "problem".

Sofia sa...

Pea: Som med träning alltså? Har jag hört. Fördjefligt när det varar men topp efteråt? Betyder det här att jag måste börja träna? Åh nej, nu måste jag lägga mig ner en stund.

Pea sa...

Ungefär som träning ja. Fast träning är nog lättare än andra, till exempel kreativa utmaningar där man skall skapa någonting. När man tränar gäller det ju "bara" att övertala sig själv. eh, bara..;)
Jag pluggar matte nu, DET är en utmaning. Fi fan!

Btw, skulle du vilja tipsa mig om 3 bra ungdomsböcker? Är novis i den kategorin så även gammlat bra går bra. Tack på förhand :)

Sofia sa...

Pea: Åh, vilken fantastisk fråga.
Har precis läst ut "Jellicoe Road" av Melina Marchetta och tyckte jättemycket om den. Jag vet inte om du vill läsa på engelska eller svenska men jag läste den på engelska och gillade verkligen språket!
En annan som inte finns översatt ännu är "A monster calls" av Patrick Ness, särskilt den illustrerade utgåvan!
"Här ligger jag och blöder" av Jenny Jägerfeld, mkt bra!
"Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn" av Bjorn Sortland.

Av gamla titlar borde varenda människa läsa alla Tove Janssons kapitelböcker om Mumin, de kan göra vem som helst till en bättre person och Michael Endes "Momo eller kampen om tiden" som bla fick min sambo att göra en 180-gradersvändning på hela sitt liv i princip. Till det bättre.

Det var ju lite fler än 3 men jag kan tyvärr inte hejda mig!

Pea sa...

ÅH tack! Skall verkligen läsa! Återkommer när jag vill ha mer tips då ;)

Sofia sa...

Pea: My pleasure!