onsdag 5 september 2012

Sjuk-onsdag.

Idag är vi hemma och försöker kurera den där hostan som vi drar runt på allihop. Igår kväll lät Knappen nästan astmatisk så en doktorstid väntar i eftermiddag. Han brukar vara så där lagom samarbetsvillig i de lägena så vi får se hur det går. Jag ska försöka att inte bli stressad. Vi får se hur det går också.

Under tiden hasar vi runt här hemma. Kom på att jag bara pratar och pratar om huset men inte visar något. Det tar tid att komma i ordning. Gardinerna syr inte sig själva, de väljer och köper inte ens sig själva. Men det löser sig. Iallafall. Här är glimtar av ett hus:

"Maze" av James Jean. En present till A och kanske min favorittavla. Och arve-stol efter pappa som jag funderar på att klä om. Kanske något blommigt? 
 
 
Bokhyllorna satt uppe redan innan vi flyttade in. Är böckerna på plats har vi redan halva inne, tänkte vi.


I maj gnällde jag om att det inte existerar snygga tv-möbler i världen. Efter mycket (i-lands)tandagnisslan och långa diskussioner skaffade vi en skänk och började borra hål i den. Blev himla fint tills slut.

Min näst bästa tavla: nyproducerad, numrerad och av formgivaren signerad Depeche Mode-poster från 1988 års episka Rose Bowl-spelning. Och så A, en annan favorit.

Vinylförvaring i gammal koffert.

Omaka ljusstakar, en grej jag gillar.

Fynd från årets bokbord. Traditionen är att jag köper "Henrietta ska du också glömma" av Stig Claesson och ger bort dem under året men det blev inte så i år, fast jag stod med den i handen flera gånger. Nalle Puh, lika fint fast på annat vis.

Projekt i verkstan.

Men nästan bäst av allt är ljuset.

7 kommentarer:

Johanna sa...

Å så fint så fint. Jag vill ha ett hus!

suziluz sa...

Superfint! Och: jag-ser-min-bok!!! Iih!

Sofia sa...

Johanna: Tack! Det är himla fint med hus, ännu finare än jag föreställde mig faktiskt!

suziluz: Jajemen! Har inte hunnit läsa än men det kommer! Snart! Ska bli jättespännande!

Fröken K sa...

Vilka härliga bilder, vilket ljus! Är själv ganska nyinflyttad i nyttnytt hem. Det är verkligen en mycket häftig känsla!

Sofia sa...

Fröken K: Tack! Ja, ljuset soliga dagar, så himla fint! Och verkligen! Nyttnytt!

emster sa...

Allt! Så fint.

Sofia sa...

emster: Tack!